Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Δικηγόρο έβαλαν οι γονείς των παιδιών του 6ου νηπιαγωγείου

Δικηγόρο έβαλαν οι γονείς των νηπίων που φοιτούν στο 6ο νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης. Το νηπιαγωγείο παραμένει κλειστό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά το λουκέτο που έβαλαν οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου εντός του οποίου λειτουργεί το σχολείο. Όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά παραμένουν σπίτι τους, καθώς οι γονείς αρνούνται να τα στείλουν στις σχολικές δομές, που επέλεξε η δημοτική Αρχή ως προσωρινή λύση, κρίνοντάς τες ακατάλληλες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος των Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης, Σταύρος Ξανθάκος, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Είναι γνωστό ότι σε εκτέλεση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου όπου και στεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης (οδός Μίμαντος 14 & Στρ. Παρασκευοπούλου 54), “απέβαλαν” την 22/9/2023 τον Δήμο Νέας Σμύρνης από το ακίνητο και η δομή έπαυσε να λειτουργεί, με προφανείς δυσεπανόρθωτες συνέπειες για τα ίδια τα νήπια αλλά και για τους γονείς και κηδεμόνες τους. Επειδή οι ευθύνες για το απαράδεκτο αυτό αποτέλεσμα είναι διαχρονικές αλλά συγκεκριμένες, σας γνωρίζω ότι μου ανατέθηκε ομόφωνα από τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων που φοιτούν στο άνω Νηπιαγωγείο, η νομική εν γένει υποστήριξή τους ενώπιον κάθε αρχής (διοικητικής και δικαστικής), με τελικό σκοπό την επαναλειτουργία της δομής αυτής – της μοναδικής μάλιστα με τμήμα εντάξεως (αυτιστικών παιδιών, παιδιών με μαθησιακές ανάγκες κ.λ.π.) – το συντομότερο, με ειδικότερη παράλληλη εντολή την διερεύνηση τυχόν τελεσθέντων ποινικών αδικημάτων και διεκδίκηση αστικών αξιώσεων με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο».

Διαβάστε επίσης: Κλειστό παραμένει το 6ο νηπιαγωγείο – Στο σπίτι τους τα παιδιά

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ