Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στ. Ψυρρόπουλος σε Γ. Χατζηδάκη: «Ο δήμαρχος της πόλης είναι ο πρώτος που πρέπει να ελέγχεται»

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων Ηλιούπολης, Γιώργου Χατζηδάκη και Στάθη Ψυρρόπουλου, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Αφορμή, αυτή τη φορά, στάθηκε η οικονομική διαχείριση του Δήμου – θέμα το οποίο έθιξε ο κ. Ψυρρόπουλος.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για «ερωτήσεις εκ του πονηρού» και «συκοφαντική σκοπιμότητα», με τον κ. Ψυρρόπουλο να απαντά ότι «ο δήμαρχος της πόλης είναι ο πρώτος που πρέπει να ελέγχεται».

Ακολουθεί η απάντηση του Στάθη Ψυρρόπουλου στα σχόλια του Γιώργου Χατζηδάκη περί «ερωτήσεις εκ του πονηρού» και «συκοφαντική σκοπιμότητα».

«Κύριε Χατζηδάκη, κατ’ αρχήν πρέπει να δώσω μία απάντηση για τον χαρακτηρισμό “εκ του πονηρού ερωτήσεις”.

Εμείς ως παράταξη κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε ως η μεγαλύτερη αντιπολιτευτική δύναμη της πόλης τον ίδιο τον Δημότη και εκφράζουμε με τις ερωτήσεις μας απορίες δημοτών και προβληματισμούς.

Θέλετε να μας πείτε ότι είναι “πονηρός” όποιος δημότης δεν έχει απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης από την πλευρά σας;

Από πού συνάγεται το συμπέρασμα “των πονηρών ερωτήσεων”; Μήπως από την άποψη ότι ο Δήμαρχος είναι παντοδύναμος; Όχι κύριε Χατζηδάκη, ο δήμαρχος της πόλης είναι ο πρώτος που πρέπει να ελέγχεται.

1) Με την απάντηση όμως που μας δώσατε γι’ άλλη μια φορά δηλώνετε ανεπάρκεια, ή θέλετε γι’ άλλη μια φορά να σπείρετε συκοφαντίες και ψευδείς ειδήσεις. Δεν λάβαμε ακόμη απάντηση στα ταμειακά διαθέσιμα που όπως δηλώνετε «είναι ακόμη σε υψηλά διαθέσιμα». Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ταμειακών διαθέσιμων όπου ο πολίτης έχει πρόσβαση; Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Ηλιούπολης είναι μυστικό; Απαιτούμε να γνωρίζει ο Δημότης τα ταμειακά διαθέσιμα αυτή την στιγμή. Πιστεύουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα! Ζητάμε Ανάλυση ταμείου που να αποδεικνύει τα υψηλά διαθέσιμα που ισχυρίζεστε.

2) Στα Δημοτικά συμβούλια δηλώνατε αντίθετος να συζητήσετε τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα εκτός από ορισμένα που δείχνατε ιδιαίτερο ζήλο όπως είναι η μελέτη για τον Οδοφωτισμό που φέρατε και ήταν κατά 7.000.000 ακριβότερη από αυτήν που βρήκατε στο γραφείο σας έτοιμη από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε. Η τακτική σας αυτή κόστισε στον Δημότη, γιατί περπατάνε οι άνθρωποι σε μία πόλη δίχως φως, σε σκοτεινά σοκάκια, έχουν γίνει ατυχήματα και δεν υπάρχει ασφάλεια λόγω έλλειψης φωτισμού. Η τακτική αυτή έφερε πίσω το Δήμο καθώς πληρώνει μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος λόγω μη χρήσης τελευταίας τεχνολογίας λαπτήρων (LED), ενώ τα χρήματα που θα εξοικονομούσε(500.000 ευρώ τον χρόνο σύμφωνα με δική μας μελέτη) θα επενδύονταν στην κοινωνική πολιτική του Δήμου και σε έργα υποδομών . Όσο αφορά στους Δημότες παρατηρούνται καθημερινά προβλήματα στην μετακίνησή τους καθώς ο ελλιπής φωτισμός δημιουργεί συνθήκες παραβατικών συμπεριφορών.

3) Γι’ άλλη μια φορά έχετε μπερδευτεί κύριε Χατζηδάκη. Ο αγαπημένος σας συνοδοιπόρος σας κος Θέμης Γιαννόπουλος ανέλαβε σύμφωνα με τα πρακτικά στις 9 Νοεμβρίου του 2020, ενώ ο κ. Πανταζόπουλος διετέλεσε πρόεδρος μέχρι τον Οκτώβριο 2020, σε μία περίοδο μάλιστα που δεν υπήρχαν συνδρομές λόγω καραντίνας και COVID. Το έλλειμμα μετά από ορκωτούς που το εξέτασαν εμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2022 επί θητείας του κυρίου Γιαννόπουλου ο οποίος παραμένει πρόεδρος μέχρι σήμερα. Από τις αρχές του 2023 η υπόθεση βρίσκεται στον Εισαγγελέα, την Επιτροπή Διαφάνειας και το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Τι ενέργειες όμως έχετε κάνει κ Χατζηδάκη για να διασφαλίσετε ότι δε θα ξαναέχουμε έλλειμμα;

4) Μπορείτε να μας πείτε το ύψος των επιχορηγήσεων που λάβατε λόγω Covid και χρησιμοποιήθηκαν για όσα μας γράφετε στην απάντησή σας και δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα;

5) Το γεγονός ότι το θέμα του ελλείμματος στον ΠΑΟΔΗΛ έχει επιληφθεί πλέον η Εισαγγελία Αθηνών, η επιτροπή Διαφάνειας και το Πειθαρχικό Συμβούλιο, γιατί έπρεπε για να το μάθει ο Δημότης Ηλιούπολης από τις ερωτήσεις που σας διατυπώνουμε; Γιατί δε βγήκατε να το ανακοινώσετε στον κόσμο όπως οφείλατε και σας υποδεικνύαμε μέσα στα δημοτικά συμβούλια;

Επ’ ευκαιρίας επισυνάπτω το ποινικό μητρώο μου με σημερινή ημερομηνία, γιατί έσπευσαν κάποιοι να αμφισβητήσουν ότι δεν ήταν επικαιροποιημένο έγγραφο ως απάντηση για όλα τα ψευδή και συκοφαντικά που διαδίδετε γύρω από το όνομά μου και την αυτοδιοικητική μου πορεία.

Ο κόσμος την Κυριακή θα ψηφίσει την ΑΛΗΘΕΙΑ ενάντια στο ΨΕΜΑ και τις ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ».

Διαβάστε επίσης: Κόντρα Χατζηδάκη – Ψυρρόπουλου για τα οικονομικά

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ