Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Στα χέρια της διοίκησης Ψυρρόπουλου οι κατεδαφίσεις στον Προφήτη Ηλία

Στην τελική τους ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την ολοκληρωση της σχετικής μελέτης που αφορά στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, ενώ η διοίκηση του Στάθη Ψυρρόπουλου δείχνει αποφασισμένη να αναλάβει την εφαρμογή της τελεσίδικης απόφασης για την περιοχή.

Τη διαδικασία έχει ξεκινήσει η διοίκηση του Γιώργου Χατζηδάκη που είχε ενημερώσει το δημοτικό Συμβούλιο για την επικείμενη κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος που έχει καλύψει το ιστορικό ξωκκλήσι της πόλης.

Μάλιστα, μετά και την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο κτίσμα, είχε επιβληθεί και πρόστιμο στον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου ύψους 150.000 ευρώ.

Λόγο αδυναμίας του Δασαρχείου, που είναι η αρμόδια Αρχή, να προχωρήσει τις διαδικασίες, ο Δήμος ανέθεσε ειδική μελέτη για την κατεδάφιση, καθώς απαιτούνται ειδικές διαδικασίες κατά την κατεδάφιση, προκειμένου να διασωθεί ο ιστορικός ναίσκος και να μην κινδυνεύει από κατάρρευση.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο χρονικός ορίζοντας της κατεδάφισης των αυθαιρεσιών, ωστόσο είναι βέβαιο πως το παράνομο κτίσμα θα απομακρυνθεί, με τη νέα δημοτική αρχή να αναλαμβάνει την αποκατάσταση της νομιμότητας στον Υμηττό.

Διαβάστε επίσης: Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ