Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο Δήμος στηρίζει την Τράπεζα Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Την έναρξη του προγράμματος εγγραφής εθελοντών δοτών για την στήριξη της Τράπεζας Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ανακοίνωσε ο Δήμος Ζωγράφου

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, προκειμένου να στηρίξουν το Σύλλογο, εγγράφοντας όσο περισσότερους νέους εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι από 18 – 45 ετών.

Η ανώδυνη διαδικασία περιλαμβάνει αίτηση και αναλυτική ενημέρωση του ενδιαφερόμενου, όπως και λήψη δείγματος (λήψη στοματικού επιχρίσματος με την χρήση ενός στειλεού για κάθε μάγουλο), προκειμένου να διαπιστωθεί η ιστοσυμβατότητα του.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία αίτησης και εγγραφής εθελοντή Δότη αιμοποιητικών κυττάρων, καθώς και η αρχική λήψη του επιχρίσματος, θα πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κατόπιν ραντεβού. Στη συνέχεια, τα δείγματα θα μεταφέρονται στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για περαιτέρω επεξεργασία και καταχώρηση στα σχετικά αρχεία.

Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας εγχείρημα, καθώς ο καθένας από εσάς, μπορεί να είναι ο μοναδικός/ή που έχει τη δύναμη να σώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα. Για το λόγο αυτό, σας καλούμε όλες και όλους να στηρίξετε το νέο αυτό πρόγραμμα!

Διαβάστε επίσης: Χωρίς δημοτική συγκοινωνία μένουν προσωρινά οι δημότες

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ