Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Λαζαρίδη στη Βάρκιζα

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Κυριάκου Λαζαρίδη θα γίνουν το Σάββατο 2/12, στις 7μμ, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Πολιτισμού (Γυάλινο κτίριο), στην παραλία της Βάρκιζας.

Ο γνωστός ζωγράφος, Κυριάκος Λαζαρίδης, βαδίζοντας στους δρόμους του αφαιρετικού εξπρεσιονισμού, συλλαμβάνει και αποτυπώνει με την προσωπική του πινελιά επιλεγμένα έργα του με θέμα τη θάλασσα και τα καράβια.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης
Σάββατο: 12:00 – 22:00
Κυριακή: 10:00 – 22:00

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Κυριάκος Λαζαρίδης γεννήθηκε στη Louvain Βελγίου. Έζησε τα μαθητικά του χρόνια στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες (académie royal des beaux arts). Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1990.

Είναι μέλος του Εικαστικού επιμελητήριου Ελλάδος όπου και διετέλεσε και ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Έχει διδάξει ζωγραφική στο Κολλέγιο Αθηνών (απ’ όπου είναι και απόφοιτος) στο Deree College, και τα τελευταία χρόνια μαθήματα αγιογραφίας στα πρόγραμμα πολιτισμού του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Έχει στο βιογραφικό του 49 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Στοκχόλμη, Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Σίδνεϋ, Τορόντο, United States Olympic Committee (USOC) στις ΗΠΑ, Santa Fe New Mexico, καθώς και πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έργα του βρίσκονται στο Colorado Springs, στην Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Κολλέγιο Αθηνών, στο Deree College, αλλά και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Διαβάστε επίσης: Ελιές 10 αιώνων «ζουν» στη Βάρη

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ