Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Συνάντηση Νίκου Χαρδαλιά με Βασίλη Κικίλια και Γιάννη Οικονόμου για πολιτική προστασία και ασφάλεια

Δύο συναντήσεις με επίκεντρο θέματα πολιτικής προστασίας και ασφάλειας είχε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, με τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.

O νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου τον Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο του στο Μαρούσι και σύμφωνα με τις δύο πλευρές, «στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική διάθεση και βούληση συνεργασίας μεταξύ άλλων και στα θέματα ασφάλειας από ακραία καιρικά φαινόμενα».

Ο Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συζητήσαμε με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί άψογα και στο παρελθόν, όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένας χάρτης στρατηγικού σχεδιασμού για να μπορέσουμε να προφυλάξουμε την Περιφέρεια Αττικής από τους κινδύνους που εγκυμονούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα». Και πρόσθεσε: «Είναι απόλυτης και άμεσης προτεραιότητας τα ζητήματα πρόληψης και θεωρώ ότι το νέο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή για την Πολιτική Προστασία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και θα μας δώσει τα εργαλεία εκείνα που θα μας επιτρέψουν να δράσουμε έγκαιρα και άμεσα. Είμαι σίγουρος ότι συμπληρωματικά η κυβέρνηση με τους απαραίτητους πόρους και την εξασφάλιση άμεσων διαδικασιών στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων θα δώσει τέλος στο καθεστώς επικαλύψεων, καθυστερήσεων και δικαιολογιών που δεν επέτρεπαν την εξέλιξη και υλοποίησή τους».

Από την πλευρά του, ο Β. Κικίλιας τόνισε μεταξύ άλλων: «Με χαρά υποδέχθηκα σήμερα τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό με τον οποίο συνεργαστήκαμε εξαιρετικά και στην περίοδο της πανδημίας. Συζητήσαμε για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή και για τις παρεμβάσεις που προωθούμε. Προαπαιτούμενα για να καταφέρουμε να μειώσουμε στο μέγιστο δυνατό τις επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα- με τα οποία είναι βέβαιο ότι θα βρεθούμε και θα βρισκόμαστε όλο και πιο συχνά αντιμέτωποι λόγω της ραγδαία εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης- είναι η συνεργασία και οι συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η Περιφέρεια ως θεσμός παίζει εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο. Με δεδομένο ότι το λεκανοπέδιο έχει πληγεί επανειλημμένα από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, πυρκαγιές) είναι σαφές ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά τόσο και ως προς τον στρατηγικό σχεδιασμό αλλά και ως προς τα έργα υποδομών για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε από κοινού στις προκλήσεις».

«Ασφάλεια και ποιότητα ζωής»

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, ο νέος περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.
Σύμφωνα με τις δύο πλευρές, «στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη του Υπουργού και του Περιφερειάρχη για στενή συνεργασία, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και να προαχθεί η ποιότητα ζωής και καθημερινότητας των πολιτών του Λεκανοπεδίου». Παράλληλα, σημείωσαν ότι «η ενίσχυση της εμφανούς και αποτελεσματικής αστυνόμευσης στην Αττική, μέσω και της αξιοποίησης της τεχνολογίας με την εγκατάσταση καμερών, αποτελούν σαφή προτεραιότητα και δεδηλωμένη κυβερνητική πολιτική».

Στη συζήτηση τέθηκε κατά προτεραιότητα το κυκλοφοριακό, το οποίο βρίσκεται σε συνάρτηση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπου ζητήθηκε η συνεργασία και η συνδρομή της Περιφέρειας σε βελτιώσεις και τεχνικές παρεμβάσεις, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα που εντοπίζεται στον Κηφισό και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες στη βάση της συναντίληψης για το ολιστικό σχέδιο του Υπουργείου για την οδική ασφάλεια.

Μετά τη συνάντηση, ο Γ. Οικονόμου, δήλωσε: «Είχα τη χαρά να υποδεχτώ σήμερα τον καλό μου φίλο και εκλεγμένο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Χαρδαλιά. Είχαμε μία εξαιρετική συζήτηση, στην οποία διαπιστώσαμε απόλυτη συναντίληψη στους τομείς που πρέπει να συνεργαστούμε, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας, και για τα εργαλεία τα οποία πρέπει να δώσουμε συνολικά ως Κυβέρνηση -και να συνδράμουμε κι εμείς ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη- ώστε η Περιφέρεια να διαδραματίσει το μητροπολιτικό της χαρακτήρα στα θέματα ασφάλειας του πολίτη, αλλά και της καθημερινότητας του πολίτη.
Εξήγησα στον εκλεγμένο περιφερειάρχη το σχέδιο και τις προτεραιότητές μας για την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης στην Αττική, την αξιοποίηση της τεχνολογίας, τις κάμερες που θέλουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε έτσι ώστε να συνδράμουν στην αστυνόμευση.

Συζητήσαμε βεβαίως και για το ζήτημα της κυκλοφορίας, της ταλαιπωρίας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και ειδικότερα, στον Κηφισό. Ζητήσαμε τη συνεργασία και τη συνδρομή της Περιφέρειας σε βελτιώσεις, σε τεχνικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να συμβάλλει έτσι ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα αυτό και διαπίστωσα με πολύ μεγάλη χαρά ότι από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά της η καινούρια περιφερειακή Αρχή, ο Περιφερειάρχης έχει κάνει ήδη την προετοιμασία και τον προγραμματισμό έτσι ώστε πολύ σύντομα να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Η Περιφέρεια της Αττικής και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και με την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας, θα συνεργαστούμε στενά το επόμενο διάστημα».
Με τη σειρά του, ο Ν. Χαρδαλιάς, τόνισε: «Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συζήτηση με τον καλό μου φίλο και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου για θέματα που αφορούν στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και μιας από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Υπάρχουν τομείς πολύ σημαντικοί και τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας. Η βούληση και η θέλησή μας είναι να συνδράμουμε στην προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Αστυνομία.

Τα θέματα ασφάλειας είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής και για την νέα Περιφερειακή Αρχή. Όταν μιλάω για ασφάλεια δεν εννοώ μόνο την εγκληματικότητα αλλά και τα ζητήματα που αφορούν ασφάλεια από φυσικές καταστροφές, ασφάλεια από υγειονομικούς κινδύνους όπως είναι τα σκουπίδια και ασφάλεια στους δρόμους μας.

Το κυκλοφοριακό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, και ήδη έχουμε ξεκινήσει μια πρώτη συνεργασία για ένα κομμάτι του που αφορά στον Κηφισό και όχι μόνο.

Με την καινούργια αρχιτεκτονική και τα νέα εργαλεία που θέλουμε να έχουμε ως Περιφέρεια και με την κυβέρνηση να αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα να προχωρήσουμε στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, θα είμαστε έτοιμοι. Θα είμαστε αποτελεσματικοί και βήμα –βήμα δομούμε εκείνες τις διαδικασίες που δίνουν τέλος στην ταλαιπωρία και στην ανασφάλεια των κατοίκων του Λεκανοπεδίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ