Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

ΠΑΕ Κηφισιάς: Αναβολή συνεδρίασης της ΚΕΔΗΚ για το γήπεδο εν μέσω αντιδράσεων

Εν μέσω αντιδράσεων από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο επικεφαλής της οποίας, Ηλίας Σταμέλος, θα κρατήσει για την επόμενη πενταετία τα ηνία της πόλης, διεκόπη το βράδυ της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, η συνεδρίαση της ΚΕΔΗΚ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καισαριανής) για τη χρήση του Δημοτικού Γηπέδου «Μιχάλης Κρητικόπουλος» από την ΠΑΕ Κηφισιάς.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων γινόταν το αδιαχώρητο, αφού παραβρίσκονταν δεκάδες εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων αλλά και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν αντίθετοι με την παραχώρηση του γηπέδου στην ΠΑΕ Κηφισιάς.

Στη συνεδρίαση επρόκειτο να συζητηθεί, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, η πρόταση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής περί επέκτασης της σύμβασης που έχει συναφθεί μεταξύ της ΚΕΔΗΚ και της ομάδας των Βορείων Προαστίων κατά δύο χρόνια. Δηλαδή, οι παίκτες της ΠΑΕ Κηφισιάς να μπορούν να προπονούνται και να αγωνίζονται στο εν λόγω γήπεδο μέχρι τον Ιούνιο του 2026 (σσ η ετήσια σύμβαση που έχει ήδη υπογραφεί λήγει τον προσεχή Ιούνιο).

Εν τέλει, το θέμα δεν συζητήθηκε επί της ουσίας, καθώς τόσο οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και των λοιπών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν ότι η λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων 27 μέρες πριν την παράδοση των αρμοδιοτήτων του Δήμου στη νέα Δημοτική Αρχή και κατάργησης της ΚΕΔΗΚ (σσ βάσει του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων), αποτελεί έκνομη πράξη.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε από το σύνολο των εκπροσώπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δεν απαντήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚ είναι ποιος έδωσε την άδεια για τη διενέργεια των έργων στο γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» ώστε να μπορεί να αγωνίζεται η ΠΑΕ Κηφισιάς. «Ρώτησα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αν έχει γνώση των έργων και η απάντηση που πήρα είναι ότι δεν έχει αιτηθεί κανείς να παρακολουθεί το τι γίνεται εκεί, σχολίασε η Μπεττίνα Γραφίδου, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνηση Πολιτών Καισαριανής, και πρόσθεσε: «Δεν είναι ηθικό ούτε πρέπον να ληφθεί τώρα απόφαση».

Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και από τον επικεφαλής της «Ανυπόταχτης Καισαριανής – Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση», Μιχάλη Μιλτσακάκη. «Δεδομένης της κατάργησης της ΚΕΔΗΚ, πολιτικά και ηθικά δεν υπάρχει νομιμοποίηση της όποιας απόφασης», είπε.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ, Γιώργος Λειβαδίτης δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει το ζήτημα και αναλόγως θα πράξει, χωρίς να διευκρινίσει αν θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων την προσεχή εβδομάδα ή θα το αφήσει για τη νέα Δημοτική Αρχή με το γύρισμα του χρόνου.

Διαβάστε επίσης: «Τρέχουν» οι εξελίξεις για το γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» – Τη Δευτέρα συνεδριάζει η ΚΕΔΗΚ

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ