Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Κυριάκος Πιερρακάκης: “Όλοι Ίσοι” στο δικαίωμα για μια Παιδεία σύγχρονη και λειτουργική

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού διοργάνωσε εκδήλωση για τη συμπερίληψη των μαθητών με αναπηρία με τίτλο «Όλοι Ίσοι». Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών μαθήτριες και μαθητές κάθε ηλικίας, που μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες αποτύπωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε «όλοι ίσοι».

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ημερίδα για την Εθνική Στρατηγική για την αναπηρία 2024-2030

Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ημερίδα Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030» υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Κυβέρνησης και του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, όπου έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διαρκεια της Ημερίδας η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων και Αρχών που σχετίζονται άμεσα με ζητήματα που αφορούν στην προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, παρουσίασαν το σχεδιασμό τους ως προς τις δράσεις που προτίθενται να υλοποιήσουν κατά τη διάρκεια του 2024, καθώς και η παρουσίαση του σχεδιασμού του Συντονιστικού Μηχανισμού της Κυβέρνησης για την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030.

Στη συζήτηση εκτός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προσκλήθηκαν και μίλησαν επίσης οι εξής: Σταύρος Ν. Παπασταύρου, υπουργός Επικρατείας, συντονιστικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Γιώργος Σταμάτης, βουλευτής Επικρατείας, εκπρόσωπος του πρόεδρου της Βουλής, Γεώργιος Γεραπετρίτης, υπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Στυλιανή Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού, Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Σκρέκας, υπουργός Ανάπτυξης, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού, Ιωάννης Οικονόμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Μπούγας, υφυπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Ταγαράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γ.γ. Ναυτιλίας και Λιμένων, στη θέση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής κ. Ζαχαράκη που ασθένησε, ο κ. Πρόδρομος Πύρρος, γ.γ. Κοιν. Αλληλεγγύης και  ο Κωνσταντίνος Στεφανίδης, προέδρος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Συντονιστές της ημερίδας ήταν οι κ.κ. Βασίλης Κούτσιανος, γ.γ. Ε.Σ.Α.μεΑ., Ιωάννης Μοσχολιός, αναπληρωτής γ.γ. Ε.Σ.Α.μεΑ. και Κωσταντίνος Γαργάλης, ταμίας Ε.Σ.Α.μεΑ.

Το βίντεο της ημερίδας μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=S419GCFejk0

Σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε τα εξής: 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Υπουργείο μας οργάνωσε εκδήλωση για τη συμπερίληψη των μαθητών με αναπηρία με τίτλο «Όλοι Ίσοι» όπου υποδεχτήκαμε μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας.

Στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία συζητήσαμε για την Εθνική Στρατηγική για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, μια από τις ύψιστες προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς και ένα προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλα τα υπουργεία εργαζόμαστε για να καθιερώσουμε μια κουλτούρα συμπερίληψης και προσβασιμότητας στο σύνολο των κρατικών λειτουργιών και υπηρεσιών.

Επίσης, συμμετείχα διαδικτυακά στο 6ο European Education Summit της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για το μέλλον της εκπαίδευσης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πρόκληση της ψηφιοποίησης στην Παιδεία. Το τρίπτυχο στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε είναι: ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης της Τεχνητής Νοημοσύνης, παρακολούθηση και αξιολόγηση των εφαρμογών της στην εκπαίδευση και διαρκής επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών για την ορθή και αποτελεσματική χρήση της. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Θέτοντας με έμφαση τα σωστά ερωτήματα, θα διαμορφώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ