Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνεργασία ΚΕΔΕ-Πράσινου Ταμείου για προώθηση δράσεων περιβαλλοντικού ισοζυγίου για τους Δήμους

Κάλεσμα προς τους δημάρχους και δη εκείνους με τους οποίους δεν έχει ακόμη συναντηθεί, να θέσουν τα αιτήματα και τα σχέδιά τους προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία, απηύθυνε ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Ιωάννης Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι επιτελικό στοίχημα του Πράσινου Ταμείου είναι η προώθηση δράσεων περιβαλλοντικού ισοζυγίου για τους Δήμους. Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα αρχιτεκτονική στη συνεργασία Πράσινου Ταμείου και δήμων, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο πληθυσμιακά κριτήρια αλλά μέτρα ειδικής στόχευσης για ορεινούς, νησιωτικούς Δήμους και περιοχές natura. Ανακοίνωσε επίσης ότι το Πράσινο Ταμείο σχεδιάζει χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την τεχνική υποστήριξη Δήμων, καθώς και για την παροχή τεχνικής βοήθειας για να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι φέτος, λόγω των φυσικών καταστροφών, το Πράσινο Ταμείο θα διαθέσει σημαντικό ποσό για την αποκατάσταση περιοχών και δημοσίων χώρων που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και τους σεισμούς.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί άμεση προτεραιότητα στις απαλλοτριώσεις χώρων από τους Δήμους. Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι πρέπει να διατεθούν άμεσα πόροι του Πράσινου Ταμείου για την εξαγορά των προς απαλλοτρίωση χώρων, που κινδυνεύουν να χαθούν λόγω άρσης του καθεστώτος απαλλοτρίωσης.

Προσφυγή στο ΣτΕ για το τέλος ταφής

Αναφορικά με το καυτό ζήτημα του τέλους ταφής απορριμμάτων, το ΔΣ της ΚΕΔΕ επιβεβαίωσε τη θέση του για άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την κατάργησή του, καθώς το θεωρεί παράνομο και αντισυνταγματικό.

Διαβάστε επίσης: ΚΕΔΕ: Το σχέδιο μεταρρύθμισης των ΔΕΥΑ παρουσίασε ο Θ. Σκυλακάκης

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ