Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αρκετά μας κλέψανε, φτάνει πια – Η εθνική κληρονομιά δεν διαπραγματεύεται

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης Δικηγόρος ε.τ

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός κ. Ρίσι Σούνακ ξέφυγε τελείως, πριν λίγες ημέρες, από την επιβαλλόμενη ως εκ της θέσεώς του πολιτική – διπλωματική ευπρέπεια. Η ακύρωση της προγραμματισμένης επίσημης συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του και η άρνησή του να τον συναντήσει ελάχιστο χρόνο πριν απ’ την πραγματοποίησή της δεν προσέβαλλε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ελληνικό λαό τον οποίον εκπροσωπεί. Τον ίδιο προσέβαλε η πράξη του αυτή την οποία θα πληρώσει ακριβά την ώρα της κάλπης. Ξεσήκωσε, όμως, έντονη πολιτική θύελλα, ακόμη και ανάμεσα στους Βουλευτές του δικού του Κόμματος αλλά και της Αντιπολίτευσης, στον Βρετανικό Τύπο, σε διεθνείς προσωπικότητες, στα διεθνή Μ.Μ.Ε. και τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο Βασιλιάς Κάρολος, σε Παγκόσμιο Forum, από το μακρινό Ντουμπάϊ παρόντος και του κ. Σούνακ έδειξε τον φιλελληνισμό του κι έστειλε το δικό του μήνυμα ανά την Υφήλιο με την Ελληνική Σημαία να κοσμεί τη γραβάτα και το μαντίλι του στο πέτο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμφίβολα πολύ σωστά επέλεξε να θέσει το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τη γεννήτρα Χώρα τους, στη συνέντευξή του στο BBC μέσα στο Λονδίνο και δικαιολογημένα δε μάσησε τα λόγια του. Γιατί στο Βρετανικό Μουσείο κινδυνεύουν σίγουρα από την εγκατάλειψη, την υγρασία και τις κλοπές και γιατί είναι εκτεθειμένα σε μια αποθήκη γεμάτη κλοπιμαία όπως καταγγέλλεται επίσημα. Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανοιχτά κατάγγειλε προχτές πως «το Βρετανικό Μουσείο είναι γεμάτο από κλεμμένα». Οι Ρώσοι δεν μάσησαν τα λόγια τους, είπαν την αλήθεια και δεν ξέχασαν την ιστορική φιλία αιώνων που συνδέει τους λαούς μας. Εμείς τους ξεχάσαμε, σταθήκαμε απέναντί τους και πήραμε το μέρος της Ουκρανίας στον μεταξύ τους πόλεμο. Είναι πια καιρός να ζυγίσουμε σωστά τους πραγματικούς μας φίλους γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον μας και τους χρειαζόμαστε. Οι Έλληνες στεντόρεια επιμένουμε, και θα συνεχίσουμε όσο χρειασθεί, να μας επιστραφούν τα Ελγίνεια Γλυπτά και η απαίτησή μας αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη και ανυποχώρητη. Η κλεψιά δεν νομιμοποιείται όσα χρόνια κι αν περάσουν και τον κλεπταποδόχο, όσο και να φκιασιδώνεται, η ρετσινιά του κλέφτη θα τον βαραίνει πάντα.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι Εγγλέζοι που μας έχουν κατακλέψει τον ανεπανάληπτο Εθνικό Πολιτισμό μας που τον έχουν οικειοποιηθεί και πλουτίζουν αδιάκοπα σε βάρος μας. Στα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα βρίσκονται κλεμμένα και εκτίθενται σε Μουσεία και Ιδιωτικές Συλλογές, απείρου κάλλους Ελληνικές αρχαιότητες, κειμήλια αιώνων αμύθητης πνευματικής, ιστορικής και πολιτισμικής αξίας. Όλοι αυτοί οι κλεπταποδόχοι του Αρχαιοελληνικού μας πλούτου είναι «φίλοι μας» και εταίροι στην Ευρώπη από τους οποίους, εδώ και τώρα, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αξιώσουμε να μας τα επιστρέψουν και δη: α. Από τη Γερμανία, τον Κούρο του Μονάχου, καραμπινάτο Ελληνικό Επιτύμβιο άγαλμα. Είναι ο Κούρος της αρχαίας Τενέας – πόλης της Κορινθίας – κοντά στο σημερινό Χιλιομόδι. β. Από τη Γαλλία, την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης που εκτίθενται και οι δυο στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι στο Τμήμα Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων. γ. Από την Αμερική, την Ελληνική Συλλογή Έργων Τέχνης που εκτίθενται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, όπως και από πολλές άλλες Συλλογές.

Ο Ελληνικός Πολιτισμός και ο Εθνικός μας πλούτος, όμως, δεν δοκιμάσθηκαν μόνο από τους κλέφτες και τους κλεπταποδόχους ντόπιους και ξένους που καταλήστεψαν τα Μουσεία, τα Μνημεία και τους Αρχαιολογικούς μας χώρους και τους θησαυρούς μας. υπήρξαν και άλλοι, ξένοι ιδίως, «επιστήμονες» και «ταλαντούχοι» πλην αγροίκοι και μικρόψυχοι που κατάστρεψαν και βεβήλωσαν τους εξίσου Ιερούς Πνευματικούς μας θησαυρούς. Ο διαβόητος Γάλλος Αββάς Fourmont (Φουρμόν) μέγας καταστροφέας κλασσικών Αρχαιοτήτων έχει καταγγελθεί ως «ένας αγροίκος κληρικός» που κατάστρεψε «τον 18ο αιώνα ό,τι είχε απομείνει από την Αρχαία Σπάρτη». Αυτός ο «άνθρωπος του Θεού» το 1730 μ.Χ. ξέσκαπτε, ξεθεμέλιωνε, κατέστρεφε τα τελευταία απομεινάρια του Ελληνισμού. Σε μια επιστολή του στον φίλο του Φρενέ τον Απρίλη του 1730 ο αρχαιοκάπηλος αυτός γράφει για τη Σπάρτη: «Τα ισοπέδωσα όλα, τα εκθεμελίωσα όλα… δεν απέμεινε λίθος επί λίθου… υπάρχουν ακόμη η Μαντινεία, η Στύμφαλος, το Παλλάδιον, η Τεγέα,… η Νεμέα και η Ολυμπία. Θα άξιζε να τις φέρω και αυτές άνω κάτω, από τα θεμέλια έως την κορυφή…». Σε άλλη επιστολή του προς τον Καρδινάλιο Φλερύ αποκαλύπτει και άλλα επιτεύγματά του, γράφει: «…Η ευσέβειά μου σεβασμιώτατε, έφτασε στο σημείο να μην αφήσω σε ησυχία ούτε την τέφρα του Αγησιλάου, εισήλθα στον τάφο του Λυσάνδρου και ανεκάλυψα τον Τάφο του Ορέστου». Τόσο αβυσσαλέο ήταν το μίσος του Φουρμόν κατά των αρχαίων Ελληνικών Επιγραφών στα Μάρμαρα της Σπάρτης ώστε με καλέμια εξαφάνιζε τα γράμματα, πελέκιζε τις επιγραφές και κατέστρεφε τις μαρμάρινες πλάκες!!!

Οι Έλληνες υπήρξαμε ανέκαθεν και είμαστε περιφανής και περήφανος λαός για την ιστορία, τις αξίες, το πνεύμα και τον ανεπανάληπτο αρχαίο και νεότερο Πολιτισμό μας. Το ομολογούν με μίσος και μνησικακία οι ίδιοι αυτοί διώκτες μας στην απέλπιδα προσπάθειά τους να μας ελέγξουν και να μας τιθασεύσουν. Ο Κάτων στη Ρωμαϊκή εποχή διεκήρυττε πως «Οι Έλληνες είναι φυλή δυσάγωγη» δηλαδή δυσυπότακτη, δυσπειθής «κάθε φορά που αυτό το έθνος προσφέρει τα φώτα του διαφθείρει τα πάντα» (Πλούταρχος «Μάρκος Κάτων» 23,2). Ο Ρωμαίος ποιητής Ιουβενάλλης διακήρυττε πως μισεί τους Έλληνες «για την αγχίνοιά τους και το πονηρό θράσσος τους». Είναι και άλλοι πολλοί μισέλληνες που μας υπονομεύουν και μας θέλουν «μικρόψυχους», «ακίνδυνους», «ευάγωγους», «χαλιναγωγημένους» να υποκύπτουμε στις αξιώσεις και τις προσταγές τους. Και ακόμη αυτοί που μάς κατακλέβουν συνεχώς, που αμφισβητούν την Εθνική Κυριαρχία και τα Εθνικά μας δίκαια, που διεκδικούν με τον μεγαλομανή αναθεωρητισμό τους τη μισή Ελλάδα, την Κρήτη, τα νησιά μας, το μισό Αιγαίο και ονειρεύονται «Γαλάζιες Πατρίδες». Αυτούς που ξερίζωσαν τον Ελληνισμό της Μικρασίας και μας κραδαίνουν διαρκώς το Casus belli, η επίσημη Ελλάδα σήμερα τους υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων και τους στρώνουμε κόκκινα χαλιά για να περάσουν! Πόσο εύκολα αλήθεια ξεχνάμε οι Έλληνες πως ο λύκος όποια μάσκα κι αν φορέσει πάντα Τούρκος μένει και πάντως την Ελλάδα ποτέ δεν θα αγαπήσει.

Εθνικοί μας ταγοί ας είμαστε προσεχτικοί προς όλους. Η πολιτική απρέπεια του κ. Ρίσι Σούνακ και η μπαμπεσιά των Τούρκων ηγετών ας μας προβληματίσουν. ΟΜΟΘΥΜΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ οι Έλληνες να διαφυλάξουμε την Εθνική Κυριαρχία μας, τα Εθνικά μας Δίκαια, την Εθνική Κληρονομιά μας, τον Εθνικό μας Πλούτο, την ίδια την Εθνική μας Αξιοπρέπεια. Άμπωτες, γιατί ΑΡΚΕΤΑ απ’ όλα αυτά μας τα έχουν κατακλέψει μέχρι σήμερα. ΟΧΙ ΑΛΛΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ