Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Γρ. Κωνσταντέλλος: «Θα δουλέψουμε σκληρά για την πόλη που αγαπάμε»

«Σήμερα, αφήνουμε πίσω μας τις όποιες εκλογικές μας διαφορές και ξεκινάμε τη δουλειά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στον κοινό μας αγώνα δεν περισσεύει κανείς».

Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανανέωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά τη θητεία του ως επικεφαλής του Δήμου.

Η τελετή ορκωμοσίας του κ. Κωνσταντέλλου και των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έγινε στην αίθουσα πολιτισμού «Ιωνία» στη Βούλα, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού, κ. Αντώνιο.

Η πλειοψηφία των αιρετών ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, ενώ τα μέλη των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών» έδωσαν πολιτικό όρκο.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο δήμαρχος δήλωσε:

«Δίνουμε εκ νέου όρκο τιμής, απέναντι στους συμπολίτες μας, πως θα ασκούμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα που μας αναθέσατε στις 8 Οκτωβρίου και μέσω του όρκου υποσχόμαστε, πως θα δουλέψουμε σκληρά για την πόλη μας, την πόλη που αγαπάμε και θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2014, να γίνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πόλη πρότυπο – σημείο αναφοράς σε όλους τους τομείς.

Μετά την εντολή που δώσατε το 2014, εντολή που ανανεώσατε πανηγυρικά το 2019, στην πόλη μας έχουν γίνει πολλά. Έχουμε γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλη τη χώρα στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην οργάνωση και αποτελεσματικότητα της πολιτικής προστασίας, στη χρήση της τεχνολογίας για την ολική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, στις δράσεις συμπερίληψης και προσβασιμότητας όλων των συμπολιτών μας και πολλά ακόμα.

Για όλα αυτά, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύνολο των αιρετών συνεργατών μου, αλλά ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή πίστεψαν στο όραμά μας και το έκαναν κτήμα τους, υπερέβησαν πολλές φορές τα όρια του καθήκοντος, για να μπορέσει η πόλη μας να πετύχει κορυφαίες επιδόσεις σε όλους του τομείς.

Πριν από δύο περίπου μήνες, καταθέσαμε στους συμπολίτες μας αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων μας, μαζί με το όραμά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η πόλη μάς τίμησε με την ανανέωση της εντολής της, με ένα εμβληματικό ποσοστό και ταυτόχρονα μας έδωσε αυστηρή εντολή, να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, την ίδια αποτελεσματικότητα και την ίδια όρεξη να δουλεύουμε για το καλό της πόλης.

Οι εκλογές όμως τελείωσαν, σήμερα ορκίζονται μαζί με εμένα 35 δημοτικοί σύμβουλοι και συνολικά 27 σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων. Όλοι οι εκλεγμένοι, αλλά και όσοι συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών και σήμερα είναι επιλαχόντες, το έκαναν με αγάπη για την πόλη μας και με διάθεση για προσφορά. Σήμερα, αφήνουμε πίσω μας τις όποιες εκλογικές μας διαφορές και ξεκινάμε τη δουλειά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στον κοινό μας αγώνα δεν περισσεύει κανείς».

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντέλλος, αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στους στόχους της επόμενης πενταετίας, ανάμεσα στους οποίους είναι η επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας, η συνέχιση των καλών πρακτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων για τα οποία ο Δήμος αποτελεί «πιλότο» για το σύνολο της χώρας, η συνέχιση των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, αλλά και η απόκτηση νέου Δημαρχείου – Διοικητηρίου.

«Έφτασε η ώρα η πόλη μας να αποκτήσει νέο διοικητήριο. Έχουμε, ήδη, ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση γης για τη δημιουργία σύγχρονης εγκατάστασης, για τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου μας. Παράλληλα, ξεκινάμε τις διαδικασίες απόκτησης μίας ακόμα μεγάλης έκτασης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Τέλος, ολοκληρώνεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που διασφαλίζει τη φυσιογνωμία της πόλης και ακυρώνει το πολεοδομικό έγκλημα που σήμερα συντελείται στην περιοχή με τα κτήρια έκτρωμα σε όγκο και ύψος. Αυτά και πολλά ακόμα είναι λίγα από τα εμβληματικά έργα που έχουμε σχεδιάσει για την επόμενη περίοδο και έχουμε τη γνώση και τη θέληση να τα κάνουμε πράξη», τόνισε ο δήμαρχος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Αθηνά Κωνσταντέλλου και Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, ο υποδιοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Σωτήρης Κακλέας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης, Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης και οι πρώην δήμαρχοι, Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου και Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Διαβάστε επίσης: ΚΕΔΕ: Ο Γρ. Κωνσταντέλλος στηρίζει Λ. Κυρίζογλου

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ