Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Εγκαινιάστηκε η βιοκλιματική πλατεία Δημαρχείου Δάφνης

Για ένα έργο που αναβαθμίζει συνολικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητά της περιοχής, μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εγκαινιάζοντας τη σύγχρονη βιοκλιματική πλατεία Δημαρχείου Δάφνης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 7 εκατ. ευρώ.

Τα εγκαίνια της σύγχρονης βιοκλιματικής Πλατείας και του ιστορικού κέντρου Δάφνης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου από τον κ. Πατούλη, τον νέο δήμαρχο Δάφνης Υμηττού, Νίκο Τσιλίφη, τον απερχόμενο δήμαρχο, Τάσο Μπινίσκο και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο περιφέρειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του εμβληματικού έργου και υπογράμμισε: «Η αναβάθμιση της πλατείας Δημαρχείου Δάφνης είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητα της περιοχής. Η Περιφέρεια Αττικής στήριξε την υλοποίηση ενός ώριμου έργου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό έργο τις υποδομές του οποίου μπορούν να χαίρονται όλοι οι κάτοικοι, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά και συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Για εμάς, η αξιοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου του αστικού ιστού, με σεβασμό στο περιβάλλον, είναι επιβεβλημένη».

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν διεύρυνση των πεζοδρομίων, κατασκευή ζώνης απρόσκοπτης πορείας Ατόμων Μειωμένης Κινητικότητας και μέσων διευκόλυνσης, πλακόστρωση με αντιολισθητικό δάπεδο υψηλής αντοχής, οργανωμένη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων, διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης, ομοιόμορφο φωτισμό, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, καθώς και επέκταση και εμπλουτισμό του υπάρχοντος πρασίνου.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε τρεις φάσεις, με την πρώτη να αφορά την πλατεία Δημαρχείου και τους παρακείμενους πεζόδρομους.

Διαβάστε επίσης: Ν. Τσιλίφης: «Θα υπηρετήσουμε την πόλη μας με αξιοπρέπεια»

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ