Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση του Νίκου Κούνδουρου

Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση με τα ζωγραφικά έργα του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ..

Η ξενάγηση θα γίνει από τον ιστορικό Τέχνης και επιμελητή της έκθεσης, Σπύρο Μοσχονά.

Η έκθεση με τίτλο «Κούνδουρος ο ζωγράφος» φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Κούνδουρος (15 Δεκεμβρίου 1926 – 22 Φεβρουαρίου 2017) σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μοντέρ, θεωρούμενος ευρέως ως μία από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού κινηματογράφου, ασχολήθηκε και με τα εικαστικά. Η ζωγραφική του εμπνέεται από τη λαϊκή τέχνη, την κρητική παράδοση και την εκκλησιαστική ζωγραφική, κυρίως τη μεταβυζαντινή τέχνη της Κρήτης, τον γενέθλιο τόπο του.

Η έκθεση των έργων του Νίκου Κούνδουρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου είναι η πρώτη που γίνεται στον ευρύτερο μητροπολιτικό χώρο της πρωτεύουσας και εστιάζει αποκλειστικά στο ζωγραφικό έργο του. Στις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου (ισόγειο και υπόγειο) συγκεντρώνονται οι περισσότεροι από τους πίνακες του δημιουργού, που χρονολογούνται από το 1940 έως τα χρόνια λίγο πριν από τον θάνατό του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λειτουργία έκθεσης

Δευτέρα έως Παρασκευή : 10:00 π.μ. – 20:30

Σάββατο & Κυριακή : 10:00 π.μ. – 14:00 & 18:00 – 20:30

 

Διαβάστε επίσης: Κέντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας ο Άλιμος

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ