Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Συναυλία χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής στο Δημαρχείο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής, που γέμισαν τον πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, συγκέντρωσε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου η μεγάλη συναυλία χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής.

Στην συναυλία που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου για τη συμπλήρωση 50 ετών Αρχιεροσύνης και διοργάνωσε ο “Eν Αθήναις Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως”, το παρών έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χοροί του εν Αργολίδι Συλλόγου Μουσικοφίων Κων/λεως «Δημοσθένης Παϊκόπουλος», του εν Αμαρουσίω Αττικής «Σχολείου Ψαλτικής», της εν Πάτραις Βυζαντινής Παραδοσιακής Χορωδίας «Θεόδώρος Φωκαεύς», του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως.

Στο πλαίσιο της συναυλίας ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου πρόσφερε το Λεύκωμα “Παλαιό Φάληρο, όψεις της ιστορίας της Πόλης και του Δήμου” στις 4 χορωδίες, τονίζοντας την αξία της βυζαντινής μουσικής στη διάδοση της ελληνικής παράδοσης.

Παράλληλα ο κ. Φωστδηρόπουλος υπογράμμισε ότι «οι Χριστιανοί συσπειρώθηκαν γύρω από τον Πατριάρχη και με αυτόν τον τρόπο διασώθηκε η Βυζαντινή μουσική. Η ψαλτική τέχνη συνεχίζει τον πανανθρώπινο δρόμο της στη διάρκεια του χρόνου μέσω της προσευχητικής , λατρευτικής μουσικής».

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά η Ακαδημία για Γονείς «Από το Α έως το Ω»

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ