Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Στο αστυνομικό τμήμα η Ιωάννα Κολοβού μετά την έξωση- Επεισόδια με δακρυγόνα

Δύσκολη είναι η κατάσταση, από νωρίς το πρωί, στου Ζωγράφου, καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, προκειμένου να εμποδίσει την έξωση.

Παρά τις αντιδράσεις, το πρωί της Τετάρτης εκτελέστηκε η διαδικασία έξωσης της Ιωάννας Κολοβού.

Η γυναίκα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς αντιστάθηκε στην έξωση.

Σημειώνεται ότι στην Αβύδου στου Ζωγράφου, λόγω των έντονων αντιδράσεων πλήθους κόσμου, επενέβησαν ΜΑΤ και μονάδες ΟΠΚΕ με στόχο να τους απομακρύνουν από το σημείο, ενώ έγινε και ρίψη δακρυγόνων.

Έκκληση της δημάρχου

Η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ζήτησε την στήριξη του κόσμου στην Ιωάννα Κολοβού, όπως και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, καθώς κινδυνεύει να βρεθεί άστεγη.

Νέα συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης

Σε νέα συγκέντρωσηστις 6.30μμ έξω από την οικία της δημοσιογράφου στου Ζωγράφου (οδός Αβύδου 146) καλούν τον κόσμο οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιστροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.).

Ακολουθεί η ανακοίνωση Σ.Ε.Α.ΑΝ.:

«Είναι αδίστακτοι! Νέα γκανγκστερική επιχείρηση για να πετάξουν απ’ το σπίτι της μικροσυνταξιούχο μάνα μαζί με τον ανάπηρο γιο της. Αυτή τη φορά το τερμάτισαν! Εκτός από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που χτύπαγαν απρόκλητα γυναίκες και παιδιά που έτρεξαν να συμπαρασταθούν στην Ιωάννα και στον ανάπηρο γιό της αφού τους έπνιξαν στα χημικά, έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν μητέρα και γιο με την διαδικασία του αυτοφώρου περί διατάραξη οικογενειακής γαλήνης στο σπίτι τους. Όλα αυτά για να στηριχτεί η ανάπτυξη, τα κοράκια των τραπεζών και τα funds.

Αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου είναι με τους συγκεντρωμένους, γείτονες, σωματεία, φορείς έξω από το Α.Τ. Ζωγράφου απαιτώντας την απελευθέρωση της Ιωάννας Κολοβού και του γιου της και να ξαναγυρίσουν στο σπίτι τους. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε αυτή μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πετάει φτωχούς ανθρώπους στον δρόμο, ανάπηρους, ηλικιωμένους για να επιβάλλει τον νόμο της ζούγκλας την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς, της ελεύθερης οικονομίας, των τραπεζών και των funds που ανακεφαλαιοποιήθηκαν ξανά και ξανά με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, με εκατοντάδες δις ευρώ για να μην χρεοκοπήσουν!!! Κανένας φόβος παντού ξεσηκωμός, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Εδώ και τώρα να ξαναγυρίσει στο σπίτι της η Ιωάννα και ο γιος της, να ακυρωθεί κάθε πράξη του πλειστηριασμού, όπως και για την οικογένεια στα Πετράλωνα και στον 80χρονο ανάπηρο στην Χαλκιδική και σε όλους τους άλλους που έχουν χάσει τα σπίτια τους με αυτόν τον τρόπο. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης και δεύτερης κατοικίας, να επιστραφούν από τα funds τα λεφτά σε αυτούς που αγόρασαν από τους πλειστηριασμούς και να καταχωρηθούν οριστικά τα σπίτια στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους. Καλούμε τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες σε ετοιμότητα, η επίθεση κλιμακώνεται, πρέπει να πάρουν την ανάλογη απάντηση. Πρώτη αγωνιστική συνάντηση σήμερα το απόγευμα στις 18:30, στην στην οδό Αβύδου 146 στου Ζωγράφου έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στην κινητοποίηση που διοργανώνουν Σωματεία και φορείς.

Ούτε στου Ζωγράφου, ούτε στα Πετράλωνα, ούτε πουθενά, έξω τα κοράκια από κάθε γειτονιά!».

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής:

«Δεν υπάρχει άλλη λέξη εκφράσει αυτό που συμβαίνει σήμερα για άλλη μια φορά έξω από λαϊκό σπίτι.

Για άλλη μια φορά ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός χτυπάει εργάτες και λαό που διαμαρτύρεται ενάντια στην έξωση μιας συνταξιούχου. Αυτή τη φορά προχώρησαν ακόμα και στη σύλληψη της Ιωάννας Κολοβού και του γιου της που αρνούνταν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

Για ακόμα μια φορά το εχθρικό προς το λαό κράτος, πήρε θέση υπέρ των κορακιών που έχουν πέσει πάνω στη λαϊκή κατοικία. Είναι το ίδιο κράτος ου κάνει τα στραβά μάτια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που στοίχησαν τη ζωή σε 180 εργάτες τον προηγούμενο χρόνο. Είναι το ίδιο κράτος που είναι ανίκανο να βάλει φρένο στην καθημερινή ληστεία του λαϊκού εισοδήματος μέσω των αυξήσεων των τιμών. Είναι άλλωστε το ίδιο κράτος, «ληστής» που πανηγυρίζει για τη φοροληστεία και την αύξηση των εσόδων του από τους φόρους που εισπράττει από τη λαϊκή οικογένεια.

Καμία αυταπάτη. Μόνο ο λαός σώζει το λαό.

Με το δικό μας αγώνα θα ανατρέψουμε την πραγματικότητα αυτή. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη ή κορακιού».

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα και του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ