Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Εισήγηση Ν. Χαρδαλιά για διαχειριστικό έλεγχο στην Περιφέρεια την τελευταία 3ετία

Του Αρη Δημητρίου

Τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στα πεπραγμένα της Περιφέρειας Αττικής, από το 2020 έως το 2023, εισηγήθηκε ο περιφερειάρχης, Νίκος Χαρδαλιάς, στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕΣΥ) Αττικής που συνεδριάζει από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου.

Ο έλεγχος αφορά σε συμβάσεις και προμήθειες. Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων οργάνων θα μπουν και τα αποτελέσματα εσωτερικών ελέγχων που διενεργήθηκαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Με τον κ. Χαρδαλιά συμφώνησε το σύνολο των επικεφαλής των παρατάξεων. Ωστόσο, ο Γιάννης Σγουρός (επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής) ζήτησε οι έλεγχοι να ξεκινήσουν από το 2011, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα Καλλικράτης και απέκτησε η Περιφέρεια τη σημερινή της μορφή (σσ μέχρι τότε η Περιφέρεια Αττικής διαιρούνταν σε 4 Νομαρχίες). Αν τελικώς «περάσει» η πρόταση του κ. Σγουρού, θα ελεγχθούν τα έτη κατά τα οποία ήταν ο ίδιος Περιφερειάρχης (σσ ο κ. Σγουρός ήταν ο πρώτος Περιφερειάρχης Αττικής), εν συνεχεία η Ρένα Δούρου και τέλος ο Γιώργος Πατούλης.

Πάντως, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι μέχρι τον Μάρτη θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσουν τον έλεγχο ορκωτοί λογιστές.

Μήνυση για τη δολιοφθορά στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας

Κατά τα άλλα, ο περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε ότι το πρωί της Παρασκευής θα μεταβεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά για να καταθέσει μήνυση σχετικά με τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο Αγωγό Υδροδότησης της Αίγινας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Χαρδαλιάς, η βλάβη προέκυψε από δολιοφθορά στον αγωγό, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Πέρανι της Σαλαμίνας, σε βάθος 48 μέτρων. Εκεί, δημιουργήθηκε κρατήρας με αποτέλεσμα οι ειδικοί να εξάγουν το συμπέρασμα ότι στο σημείο είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

5ετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτ. Αττική

Κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο ξεκίνησε με τη διαμαρτυρία εκπροσώπων φορέων παραγωγικών τάξεων, που περιέγραψαν τα προβλήματα της περιοχής, ο περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωση την εφαρμογή πενταετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος για το σύνολο των Δήμων της Δυτικής Αττικής. Όπως είπε, το πρόγραμμα (ύψους 545 εκατ. ευρώ) θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες των Δήμων της Δυτικής Αττικής.

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ