Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα

Επιμέλεια: Άγγελος Πολύδωρος   

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα με τίτλο «Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος», όπου εκατοντάδες συνεργάτες, αναγνώστες και φίλοι γιόρτασαν την έκδοσή του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον συγγραφέα και τόνισε πως το βιβλίο αποτελεί πηγή έμπνευσης με σκοπό να μελετήσουμε την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς έχει διαμορφωθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης: «Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο διατρέχει όλη αυτήν τη δαιδαλώδη διαδρομή του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής συμπόρευσης από τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν γεννήθηκε η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μέχρι τις ημέρες μας».

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των πρώην επιτρόπων της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Μαρίας Δαμανάκη, Σταύρου Δήμα και Άννας Διαμαντοπούλου. Παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε η σύμβουλος του πρωθυπουργού για διεθνή θέματα, Αριστοτελία Πελώνη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Μπρατάκος, Νίκη Κεραμέως, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Σκρέκας, Χρίστος Δήμας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ζωή Ράπτη, Τάσος Χατζηβασιλείου, Βασίλης Υψηλάντης, Γιώργος Σταμάτης, Γιάννης Μπούγας, Λίνα Μενδώνη, Μακάριος Λαζαρίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Τάσος Δημοσχάκης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Μαρία Κεφάλα, Σοφία Βούλτεψη, Μάριος Θεμιστοκλεους, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Πιερρακάκης, Στέλιος Πέτσας, Τζίνα Οικονόμου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παύλος Μαρινάκης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Νίκος Παπαθανάσης, Αλεξάνδρα Σδούκου, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Μυλωνάκης, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιάννης Σμυρλής, Κωνσταντίνος Φλώρος, Αλέξης Πατέλης, Γιώργος Βουλγαράκης, Χριστίνα Κεφαλογιάννη, Αθηνά Δρέττα, Γιώργος Αυτιάς, Μίμης Δομάζος, Ιωάννα Μάνδρου, Πάνος Αμυράς, Θωμάς Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Πευκιανάκης, Ναπολέων Μαραβέγιας, Μπέσσυ Αργυράκη, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Νίκος Ευαγγελάτος, Θάνος Ασκητής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ