Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λ. Κυρίζογλου: «Κεντρικό Κράτος, Περιφέρειες και Δήμοι οφείλουμε να συνεργαστούμε»

«Κεντρικό Κράτος, Περιφέρειες και Δήμοι οφείλουμε να συνεργαστούμε για να γίνει πράξη ο στόχος να μην υπάρχουν στη χώρα μας πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας και μέλη της Κυβέρνησης, είχε αντικείμενο την προώθηση των Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε :

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού συμμετείχε σε μια σημαντική συνάντηση, που στόχο έχει την επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης και τη διαφάνεια σε όλα τα μεγάλα έργα, που πρόκειται να γίνουν σε όλη την Ελλάδα και στόχο έχουν τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων. Η ισόρροπη ανάπτυξη και η ευημερία κάθε πολίτη, ακόμη κι αν ζει στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας μας, αποτελεί προτεραιότητα της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας και της κυβέρνησης.

Για τους Δήμους έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ο νέος σχεδιασμός επικεντρώνει σε πολιτικές σε ειδικότερα πεδία που έχει ήδη αναδείξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τα προηγούμενα χρόνια, όπως η ορεινότητα, η νησιωτικότητα, αλλά και σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής, όπως η απασχόληση, η πολιτική προστασία, οι επενδυτικές ευκαιρίες, η επιστροφή των νέων, η ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών.

Κεντρικό Κράτος, Περιφέρειες και Δήμοι οφείλουμε να συνεργαστούμε για να γίνει πράξη ο στόχος να μην υπάρχουν στη χώρα μας πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων».

Διαβάστε επίσης: Λ. Κυρίζογλου στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ: Στο ΣτΕ η ΚΕΔΕ με 100 Δήμους, τη Δευτέρα, για το τέλος ταφής

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ