Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Η Μουσειακή Έκθεση Ιστορικού Οπλισμού και Αυθεντικής Φορεσιάς στo Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Την αναγνωρισμένη Μουσειακή Έκθεση Ιστορικού Οπλισμού και Αυθεντικής Φορεσιάς, που είχε προβληθεί στο Πολεμικό Μουσείο, φιλοξενεί από την Τετάρτη 6 Μαρτίου έως και το Σάββατο 9 Μαρτίου το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας Μεσσηνίας και τον Σύλλογο «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ» προσκαλούν τους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο να επισκεφτούν την Μουσειακή Έκθεση Ιστορικού Οπλισμού & Αυθεντικής Φορεσιάς του Συλλέκτη κ. Σπύρου Κατσίρα.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαρτίου.

Πρόκειται για μία Συλλογή που καλύπτει χρονικά 2 αιώνες ιστορικής μνήμης από το 1650 έως το 1850 και περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων: Γιαταγάνια, μάρτυρες αγώνων και αυτοθυσίας. Αντιπροσωπευτικά δείγματα από κουμπούρες ευρωπαϊκής και ασιατικής προέλευσης, που αποτελούσαν το βασικό μέσο επίθεσης. Καριοφίλια, που έμειναν στην Ελλάδα ως λάφυρα μετά από νικηφόρες μάχες. Σπάνιος οπλισμός, για παράδειγμα ένα σπαθί- όπλο, μία μαγκούρα- όπλο, δυσεύρετα στη χώρα μας, καθώς και κλειδιά- όπλα. Απλά, αλλά και χρυσοκέντητα σελάχια, που κοσμούσαν τη μέση πολεμιστών και στα οποία στήριζαν τον οπλισμό τους. Όλα τα παραπάνω παρουσιάζουν την πολεμική εξάρτηση που κυριαρχούσε από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα και συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο στην επιτυχή έκβαση διαφόρων συρράξεων. Είναι κειμήλια που εκτίθενται σε όλη την Ελλάδα δωρεάν, κατόπιν πρόσκλησης από Δήμους και φορείς.

Διαβάστε επίσης: Παρουσιάστηκε το πρώτο “πάρκο τσέπης” της πόλης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ