Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κραυγή αγωνίας από γονείς για την κτιριακή κατάσταση των σχολείων

SOS εξέπεμψαν οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Δάφνης και του Υμηττού στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Δεκάδες γονείς και παιδιά είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα συνεδρίασης προκειμένου να θέσουν στη νέα Δημοτική Αρχή κτιριακά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια του Δήμου, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών.

«Ήρθαμε εδώ με αυξημένη αγωνία για την κτιριακή κατάσταση των σχολείων. Πρόκειται για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών μας. Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει τραγικές καταστάσεις που έχουν συμβεί σε άλλα σχολεία της χώρας, όπως το παράθυρο που έπεσε σε αίθουσα του 7ου νηπιαγωγείου Δάφνης ή ο καυστήρας που εξερράγη σε σχολείο άλλης περιοχής με θύμα ένα παιδί. Έχουμε δει θέματα που μας τρομοκρατούν και δεν θέλουμε να συμβεί κάτι και στο δικό μας σχολείο», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Υμηττού, Αναστασία Τσακίρη.

Οι γονείς ανέφεραν ορισμένα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως το στέγαστρο από το οποίο «λείπουν κομμάτια με αποτέλεσμα όταν βρέχει, να μπάζει, να γλιστράει το δάπεδο και τα παιδιά να μην μπορούν να πάνε τουαλέτα», καθώς και την «παρατημένη» – όπως τη χαρακτήρισαν – αυλή στην οποία υπάρχουν σιδερένιες κολώνες επικίνδυνες για τα παιδιά. Σημείωσαν δε ότι στο κτίριο δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος.

Ένα άλλο ζήτημα που έθιξαν είναι η λειτουργία ενός τμήματος του νηπιαγωγείου στο κτίριο του δημοτικού για 5η χρονιά.

«Είναι πολύ λυπηρό να βρισκόμαστε στο 2024 που η Παιδαγωγική έχει προοδεύσει και να συζητάμε για θέματα συντήρησης των κτιρίων και ασφάλειας των παιδιών μας», σημείωσε η κυρία Τσακίρη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης Υμηττού, Όλγα Χριστινάκη, πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια τα θέματα παραμένουν ίδια στα σχολεία. «Πλέον παίζουμε με τον κίνδυνο. Η ωρολογιακή βόμβα κάποια στιγμή θα σκάσει», προειδοποίησε αν δεν επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα.

Ένα άλλο θέμα που έθιξαν η γονείς είναι η μετακύλιση δαπανών στους γονείς. «Οι γονείς αναγκαζόμαστε να βάζουμε συνεχώς το χέρι στην τσέπη. Τουλάχιστον 20 ευρώ δίνουμε τον μήνα για το σχολείο, τη στιγμή που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο», είπε η κυρία Τσακίρη.

Απαντώντας ο δήμαρχος, Νίκος Τσιλίφης, στις αιτιάσεις των γονιών είπε ότι έχει ακριβή εικόνα των προβλημάτων του σχολείου, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας. «Ως παιδίατρος», τόνισε, «έχω ίσως καλύτερη εικόνα, καθώς μπορώ να διακρίνω τους κινδύνους που ενδεχομένως δεν μπορεί ένας γονιός. Καταρχάς θα αντιμετωπίσουμε πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν στα σχολεία. Για εμάς, η ασφάλεια των παιδιών είναι το πρώτο».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της «φιλοξενίας» αίθουσας του 1ου νηπιαγωγείου στο δημοτικό, ανέφερε ότι «η μόνη λύση είναι να κατασκευαστεί αίθουσα πίσω από το δημοτικό, στον προαύλιο χώρο». Πρόσθεσε ότι η λύση αυτή δεν είναι άμεση, αλλά θα δρομολογηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος Δάφνης Υμηττού δεσμεύθηκε ότι τα πολύ σοβαρά αυτά ζητήματα θα τα συζητήσει ενδελεχώς με τους εκπροσώπους των γονέων σε συνάντηση που θα οριστεί.

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ