Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Cupra Born VZ: Η κορυφαία έκδοση του σπορ ηλεκτρικού

Η έκδοση «VZ» (από την ισπανική λέξη Veloz που σημαίνει γρήγορος) λανσάρεται για πρώτη φορά σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra. To Born VZ έχει ηλεκτροκινητήρα 326 ίππων και ροπής 545 Nm, με την κίνηση να περνά στους πίσω τροχούς. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα διαρκεί 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 200 χλμ/ώρα (από 160 χλμ/ώρα στο απλό Born).

Το ηλεκτρικό Cupra Born VZ

Η νέα DCC Sport ανάρτηση ενισχύει τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ενώ βελτιωμένη αίσθηση προσφέρει και το πεντάλ του φρένου. Το σύστημα διεύθυνσης του Born VZ έχει αναβαθμιστεί με νέο λογισμικό για να γίνει ακόμα πιο άμεσο. Οι βελτιώσεις στην τεχνολογία πέδησης δίνουν στο VZ μία πιο σκληρή, έντονη αίσθηση στο φρενάρισμα αυξάνοντας την αμεσότητα. Το CUPRA Born VZ έχει μέγιστη αυτονομία μέχρι 570 χλμ. από την μπαταρία χωρητικότητας 79 kWh. Μπορεί να φορτιστεί στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα wallbox 11 kW AC ή σε σημεία ταχείας φόρτισης DC 170 kW. Η διαδικασία ταχυφόρτισης από 10 έως 80% απαιτεί μόλις 30 λεπτά.

Η εξωτερική σχεδίαση του CUPRA Born VZ εμπλουτίζεται με δύο χρωματικές επιλογές. Αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει το νέο χρώμα Dark Forest, καθώς προστίθεται και η επιλογή του Midnight Black. Η αισθητική συναντά την επίδοση με την εισαγωγή δύο νέων 20’’ ζαντών αλουμινίου.

Το εσωτερικό του ηλεκτρικού Cupra Born VZ

Στο εσωτερικό τα μπάκετ καθίσματα είναι μία αποκλειστική επιλογή που τη βρίσκουμε μόνο στη συγκεκριμένη έκδοση του Born αλλά και στα Formentor VZ / Leon VZ. Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι από ανακυκλωμένο SEAQUAL YARN ύφασμα καθώς επίσης και DINAMICA με 73% ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Το CUPRA Born VZ ενσωματώνει χειριστήρια αλλαγής αναγεννητικής πέδησης στο τιμόνι επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει την ανάκτηση ενέργειας ανάμεσα σε τρία επίπεδα. Διαθέτει νέο 12,9 ιντσών infotainment σύστημα αλλά και ηχοσύστημα 10 ηχείων, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ήχου Sennheiser. Το υψηλής έντασης 425-watt σύστημα προσφέρει στον οδηγό και στους συνεπιβάτες μία μοναδική εμπειρία ήχου και διασκέδασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ