Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανάστατοι οι γονείς για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία – Μαζική προσέλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και δη οι γονείς και όσοι πάσχουν από σοβαρή νόσο, εξαιτίας της τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε πέντε σημεία της πόλης.

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων γονέων, τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε σχολείο κοντά στο οποίο έχει τοποθετηθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί κεραία σε απόσταση 30 μέτρων από το Δημοτικό και 60 μέτρων από το Νηπιαγωγείο. «Είναι μαζική η προσέλευση των γονέων γι’ αυτό το θέμα γιατί υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Θέλουμε τη συνδρομή του Δήμου. Πρέπει να δούμε αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την τοποθέτηση κεραιών δίπλα σε σχολεία».

Τον λόγο πήρε και ένας άνδρας ο οποίος, όπως είπε, τον Νοέμβριο διαγνώσθηκε με κακοήθεια στο κεφάλι. «Εκτός από το μέλλον των παιδιών μας, το ζήτημα αυτό αφορά και ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η κατάσταση αυτή μπορεί να φέρει κάποια επιβάρυνση στην υγεία τους μελλοντικά. Με βάση κάποια στοιχεία που έχω κοιτάξει, δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη μελέτη που να μη σχετίζει τη συγκεκριμένη ακτινοβολία, που εκπέμπεται από κεραία κινητής τηλεφωνίας, με συγκεκριμένη νόσο. Δηλαδή, μπορεί μια μετάσταση της δικής μου νόσου να σχετιστεί άμεσα με την ακτινοβολία που εκπέμπει κεραία κινητής τηλεφωνίας».

Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει στείλει έγγραφο στο Δημόκριτο για να ελέγξει την εκπομπή ακτινοβολίας. «Δυστυχώς ο Δήμος δεν αδειοδοτεί. Οι διαδικασίες πλέον για την τοποθέτηση κεραιών είναι πολύ εύκολες», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι ο Δήμος θα ζητήσει επίσης από την Πολεοδομία να ελέγξει τα κτίρια, που έχουν τοποθετήσει κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για τη νομιμότητά τους.

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ