Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Αδελφοποίηση της πόλης με παλαιστινιακό Δήμο

Τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης, Γιούσεφ Ντορκχομ, επισκέφτηκε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης της Νέας Σμύρνης με όποιο Δήμο υποδειχτεί από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Γιούσεφ Ντορκχομ υποδέχτηκε θερμά και μέσα σε κλίμα συγκίνησης τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης τονίζοντας τα κοινά προσφυγικά τους βιώματα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την υπογραφή Συμφώνου αδελφοποίησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και χωρών με βάση τις ιστορικές τους σχέσεις.

Επίσης, συμφώνησαν ότι στις 15 Μαΐου 2024 στη Νέα Σμύρνη όπως και σε άλλους 41 Δήμους θα αναρτηθεί η Παλαιστινιακή σημαία ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό. Η ανάρτηση της σημαίας γίνεται για την 75η επέτειο μνήμης της Νάκμπα όταν οι Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Ο Γιούσεφ Ντορκχομ δώρισε στον Γιώργο Κουτελάκη την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντήλα κι έναν χειροποίητο ξύλινο σταυρό που περιείχε χώμα, πέτρες, λιβάνι και λάδι από τους Άγιους Τόπους ενώ ο Δήμαρχος δώρισε στον Πρέσβη το λεύκωμα του Δήμου Νέας Σμύρνης κι ένα μετάλλιο με το έμβλημα της πόλης.

«Η πρόταση αδελφοποίησης με Δήμο της Παλαιστινιακής Αρχής εκ μέρους της πόλης μας δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά βαθιά συμβολικό και κυρίως ουσιαστικό», δήλωσε ο κ. Κουτελάκης, και συνέχισε: «Η πόλη των προσφύγων απλώνει το χέρι αλληλεγγύης και φιλίας προς τον αδελφό παλαιστινιακό λαό, τον ταλαιπωρημένο διαχρονικά και συμπαραστέκεται στο δράμα που υφίστανται οι πολίτες του ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που βιώνει πολιτική εξόντωσης, βίας και πολέμου».

Διαβάστε επίσης: Γ. Κουτελάκης: Κάθε ΚΑΠΗ θα έχει δικό του κοινωνικό λειτουργό

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ