Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης: «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» προβάλλεται στις 10/3

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» (Ελλάδα | 2022, Διάρκεια: 70’) της σκηνοθέτριας Κλεώνης Φλέσσα, συνεχίζονται την Κυριακή 10/3/2024, 8:00 μμ, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (Μαρ. Αντύπα 134 και Σοφ. Βενιζέλου 100) οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελέυθερη.

Το ντοκιμαντέρ προσεγγίζει με τρυφερή ματιά τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Ρομαντισμού και έγινε μέλος της «Φιλικής Εταιρείας», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Η ταινία ακολουθεί τα χνάρια του Παπαφλέσσα σε Τουρκία, Ρουμανία και Ουκρανία, με τα animation του Μπάμπη Αλεξιάδη να αποδίδουν όλα τα ιστορικά γεγονότα.

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Φωτογραφίας (Κατερίνα Μαραγκουδάκη) στο 16ο  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Docfest Χαλκίδας 2022.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγήτριες τις Κλεώνη Φλέσσα (σκηνοθέτιδα της ταινίας) και Ιωάννα Αθανασάτου (ιστορικό κινηματογράφου, Καθηγήτρια Κινηματογραφικών Σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Διαβάστε επίσης: Υποτροφίες για αθλητές προς τιμή των Μ. Ζερδεβά και Ε. Πλατανιώτη

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ