Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το βιβλίο της για τον Χάρη Λυμπερόπουλο παρουσίασε στον Γαλαξία η κόρη του, Κατερίνα

Μέσα σε ένα όμορφο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο πολιτισμού «Γαλαξίας» στη Νέα Σμύρνη, η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου, Κατερίνας Λυμπεροπούλου, με τίτλο: «Κοντά στον αιώνα: Συνομιλώντας με τον πατέρα μου».

Το βιβλίο αναφέρεται στον Χάρη Λυμπερόπουλο, που εκτός από αθλητής του στίβου, πρωταθλητής οδηγός αγώνων αυτοκινήτων και ποδοσφαιριστής, ήταν σπουδαίος δημοσιογράφος που άλλαξε τον ρου της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, ενώ επέβαλε το αθλητικό τετρασέλιδο στις πολιτικές εφημερίδες, με αφετηρία την «Απογευματινή» το 1969.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αθλητικογράφος, Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Κεντρικό ρόλο είχε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, Δημήτρης Χριστοδούλου. Στην εκδήλωση μίλησε και ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης.

«Δεν ξέρω με ποια ιδιότητά μου πρέπει να μιλήσω, ως πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ ή ως δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, αλλά έτσι κι αλλιώς οι δύο αυτές έννοιες είναι ταυτισμένες», δήλωσε ο κ. Κουτελάκης και απευθυνόμενος στην Κατερίνα Λυμπεροπούλου, είπε: «Είναι πολύ τυχερός ένας γονιός, που έχει την ευτυχία το παιδί του να γράφει το βιβλίο του. Όλοι θα το ζηλεύαμε αυτό. Όλοι θα θέλαμε να είμαστε παιδιά ενός σπουδαίου πατέρα, όπως ο δικός σου, με τέτοια πολυεπίπεδη ζωή».

Ο κ. Κουτελάκης χαρακτήρισε τη Νέα Σμύρνη ως την πιο αθλητική πόλη της Ελλάδας και τον Πανιώνιο ως «τις μνήμες και την ιστορία της».

Παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Χριστοδούλου, είπε: «Είναι εδώ η ζωντανή ιστορία του Πανιωνίου. Ο Σκρέκης, ο Δέδες, ο Θεοφιλόπουλος, ο Εμβολιάδης, ο Λίμα, ο Βλάχος, το Διοικητικό Συμβούλιο. Θέλω να συγχαρώ την Κατερίνα Λυμπεροπούλου για το δημιούργημά της, αλλά και την ανάδειξή της σε γραμματέα του μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Όλοι στο σύνδεσμο, αισθανόμαστε πως είμαστε στρατιώτες του Πανιωνίου, της ιστορικότερης ομάδας στην Ελλάδα».

Ο κ. Χριστοδούλου θυμήθηκε έναν αγώνα του Πανιωνίου με «πρωταγωνιστή» τον Χάρη Λυμπερόπουλο. «Στις 19 Δεκεμβρίου του 1943, ο Πανιώνιος νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 στη Νέα Σμύρνη, με χατ-τρικ του Χάρη Λυμπερόπουλου. Ένα επίτευγμα τρομερό, σε μια εποχή που οι παίκτες δεν είχαν καλά-καλά να φάνε». Και μάλιστα, ήταν ο πρώτος που έκανε χατ-τρικ, απέναντι στους “ερυθρόλευκους”».

«Ο πατέρας μου γεννήθηκε σε μια σημαδιακή χρονιά»

Μιλώντας για τον πατέρα της, η Κατερίνα Λυμπεροπούλου, είπε πως «γεννήθηκε σε μια σημαδιακή χρονιά, το 1922. Στην καταστροφή της Σμύρνης ήταν έξι μηνών».

Σύμφωνα με την κυρία Λυμπεροπούλου, ο πατέρας της είχε προπονητή στο στίβο τον Ούγκο Σίμιτσεκ. «Ο Γιώργος Ρουσσόπουλος, στη προσπάθειά του να μαζέψει αθλητές και να δημιουργήσει μια νεανική ομάδα ποδοσφαίρου για τον Πανιώνιο, τον εντόπισε και τον εμπιστεύτηκε. Η ΑΕΚ ήθελε να τον αποκτήσει αλλά ο ίδιος δεν επιθυμούσε να συνεχίσει και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, και πάλι πάνω στο αντικείμενο που αγάπησε με πάθος. Σπούδασε στο εξωτερικό κάτι σπάνιο για την εποχή και έφτιαξε την ‘dream team’ της εφημερίδας ‘Απογευματινή’, της πρώτης που καθιέρωσε τετρασέλιδο αθλητικό περιεχόμενο στον πολιτικό τύπο, το 1968 με επιμονή του ίδιου».

Διαβάστε επίσης: Στον Δήμο επιστρέφει το γηπεδάκι της Ραιδεστού

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ