Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Γενοκτονία των Ποντίων

Γράφει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρώην υπουργός, υποψήφιος στις διαδικασίες εκλογής Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανιστόρητη δήλωση του κ. Ερντογάν για τους Ποντίους προκαλεί οργή αλλά και θυμηδία. Τρεις χιλιάδες πεντακόσιες τρεις ψυχές που κατασφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους αναγνωρίστηκαν από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, από άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια κρατών μελών και από διεθνείς οργανισμούς ως Γενοκτονία.

Οι Έλληνες Πόντιοι με παρουσία τριών χιλιάδων χρόνων στα άγια χώματα του Πόντου δίδαξαν πολιτισμό στους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Ο δε κος Ερντογάν οφείλει να γνωρίζει ότι οι συμμορίες και το παρακράτος, οργανώθηκαν στην περιοχή του Πόντου από τον εκπρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ, τον διαβόητο Τοπάλ Οσμά.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να καταγγείλει σε διεθνές επίπεδο την ύβρη Ερντογάν και να συγκροτήσει απνευστί τη διακομματική, κοινοβουλευτική επιτροπή για τη συνέχιση του αγώνα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων, Αρμενίων και Ασυρίων.

Οι Πόντιοι έχουμε και μνήμη και γνώση για το τι διαδραματίστηκε από το Τουρκικό παρακράτος και τους εκπροσώπους του τότε Γερμανικού κατεστημένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ