Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δεσμεύσεις Σ. Ψυρρόπουλου για την εγκληματικότητα στην πόλη

Την δέσμευση ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην πόλη, ανέλαβε ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος κατά την πρόσφατη συνάντησή του με 30 μέλη της ομάδας «Οι Ηλιουπολίτισσες».

Η ομάδα γυναικών που δημιουργήθηκε το 2018 ως μια κλειστή ομάδα στο Facebook, και σήμερα αριθμεί περίπου 10.000 μέλη, με έντονη κοινωνική δράση στην πόλη, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση στην περιοχή, θέτοντας θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας. Επίσης αναφέρθηκαν και στην αναγκαιότητα της πρόληψης της εγκληματικότητας επικεντρώνοντας το ζήτημα στα σχολεία, με πρόσληψη κοινωνιολόγων και ψυχολόγων.

Αρχικά ο δήμαρχος, διαβεβαίωσε τις «Οι Ηλιουπολίτισσες» ότι ο ηλεκτροφωτισμός της πόλης με σύγχρονα μέσα είναι σε προτεραιότητα και τις επόμενες εβδομάδες θα έρθει και συγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα ο κ. Ψυρρόπουλος δεσμεύθηκε για την συνέχιση των περιπολιών στους δρόμους της πόλης τις νυχτερινές ώρες από εταιρεία Security, μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από το 2018. Πέραν όμως της εταιρείας Security, o δήμαρχος ανέφερε πως στη δημοτική αστυνομία θα προστεθεί ακόμα ένα άτομο.

Προτάθηκε επίσης να συνταχθεί μία ομαδική επιστολή των κατοίκων, με τη συνδρομή του Δήμου Ηλιούπολης, στην οποία θα επισημαίνονται οι οδοί που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και η οποία θα υπογραφεί από τους κατοίκους είτε με φυσική είτε με ψηφιακή υπογραφή για να κατατεθεί στο αρμόδιο Τμήμα της ΓΑΔΑ που αξιολογεί τα μέτρα αστυνόμευσης των περιοχών και την ανάγκη επαύξησής τους.

Ο κ. Ψυρρόπουλος ενημέρωσε τις γυναίκες της πόλης πως έχει ήδη συναντηθεί με τον διοικητή της Ασφάλειας Νοτίων Προαστίων και τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της Ηλιούπολης, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και ζητήθηκε ενίσχυση των περιπολιών, αλλά και ενίσχυση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Τέλος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι «Ηλιουπολίτισσες», αναμένεται και συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής για να τεθεί το θέμα και σε ανώτερο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Επαναλειτουργεί από σήμερα η φοιτητική λεωφορειακή γραμμή

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ