Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Δ. Κάρναβος: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει ο σχολικός εκφοβισμός

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, η Εκδήλωση-Συζήτηση για τη σύγχρονη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού που διοργάνωσε το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς, μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης “Η Καλλιθέα Αλλάζει –Δημήτρης Κάρναβος”.

Στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Η Καλλιθέα Αλλάζει” και πρώην δήμαρχος, Δημήτρης Κάρναβος, τόνισε την ανάγκη συνεχούς δράσης κατά του σχολικού εκφοβισμού, φαινόμενο που όπως είπε παίρνει σήμερα ανησυχητικές διαστάσεις. Αναφέρθηκε επίσης «στο πρόγραμμα ενημέρωσης με συνεχείς πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του φαινομένου επί δημαρχίας του σε αντιδιαστολή με την απουσία οποιασδήποτε σχετικής δράσης μέχρι στιγμής από τη σημερινή διοίκηση του δήμου».

Στην Εκδήλωση-Συζήτηση συμμετείχε η Ντόρα Πάλλη Πετραλιά, γενική γραμματέας Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, που έκανε αναλυτική παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου, κάτι που όπως είπε, ακόμα και στην Ευρώπη ελάχιστες χώρες διαθέτουν.

Η Βασιλική Μιλλούση, Olympian Ενόργανης Γυμναστικής και αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ολυμπιακού Ιδεώδους, μίλησε για τη σημασία της ψυχικής ενδυνάμωσης των παιδιών μέσω του αθλητισμού και των αρχών που τον διέπουν.

Ο Γιώργος Αντωνιάδης, δάσκαλος στη Διεύθυνση Π.Ε.Δ.Αθήνας και τέως διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του σχολικού κλίματος στην προσέγγιση περιστατικών ενδοσχολικής βίας.

Επίσης, το πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης που εφαρμόζεται στο σχολείο τους περιέγραψαν οι μαθήτριες της Γ΄Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Καλλιθέας, Άννα Βασιλικού και Μαρία Ριζοπούλου, με τη συνοδεία της καθηγήτριας και διοργανώτριας του προγράμματος Γεωργίας Ελευθεριάδου.

Τέλος, η ψυχολόγος Λήδα Καραγιάννη τόνισε την ανάγκη προσέγγισης και βοήθειας των παιδιών που είτε έχουν πέσει θύματα του σχολικού εκφοβισμού είτε είχαν το ρόλο του θύτη, με τη συστράτευση σχολείου και οικογένειας.

Την Εκδήλωση-Συζήτηση συντόνισε η Κατερίνα Κατσούρη, εθελόντρια του Δικτύου Κοινωνικής Προσφοράς.

Διαβάστε επίσης: ΚΠΙΣΝ: Με 5.400 συμμετοχές ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ για την έμφυλη ισότητα

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ