Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Πόλεμος» εμπόρων με Στ. Ψυρρόπουλο – Προειδοποιούν με μαζική παραίτηση από το ΔΣ

Τα κλειδιά του Εμπορικού Συλλόγου στον δήμαρχο, Στάθη Ψυρρόπουλο, δηλώνουν ότι σκέφτονται να «παραδώσουν» οι έμποροι της Ηλιούπολης, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους στην πρόθεση της δημοτικής Αρχής να διενεργήσει δράσεις προώθησης παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με την συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Μάλιστα, προειδοποιούν με «μαζική παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου», καθώς, όπως αναφέρουν, «νιώθουμε ανήμποροι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων απέναντι σε τέτοιες τακτικές».

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις τοπικές επιχειρήσεις, τονίζοντας πως «τέτοιες πρακτικές δεν ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά την πλήττουν ανεπανόρθωτα».

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι δεν θα ανεχτούν την υποβάθμιση των επιχειρήσεων τους από τη Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στις προτάσεις της δημοτικής Αρχής για τη διενέργεια δράσεων προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, καθώς πρόκειται για ενέργειες που πλήττουν ευθέως τις τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους κλάδους.

Παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές διαβεβαιώσεις του για στήριξη των τοπικών καταστημάτων, ο δήμαρχος κ. Ψυρρόπουλος κινείται στην ακριβώς αντίθετη ρότα: προτείνει και στηρίζει δράσεις που πλήττουν βάναυσα τις ήδη επιβαρυμένες τοπικές μικρο-επιχειρήσεις, οι οποίες πασχίζουν να βγάζουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Δεν είναι δυνατόν ο ίδιος ο Δήμος να στηρίζει δράσεις που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα καταστήματά μας.

Μάλιστα, στις σχετικές συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, ουδέποτε κληθήκαμε να συμμετάσχουμε, ούτε φυσικά ζητήθηκε η γνώμη μας.

Οι επιχειρήσεις της πόλης, και ειδικά όσες είναι μέλη του Ε.Σ.Η, διαχρονικά έχουν στηρίξει τις τοπικές πολιτιστικές δράσεις και τους εθνοτοπικούς συλλόγους, καθώς πιστεύουν στην παραγωγή πολιτισμού προς όφελος της πόλης, των κατοίκων και των επιχειρήσεων της. Ωστόσο θέτουμε κόκκινη γραμμή στον αθέμιτο ανταγωνισμό προς τα καταστήματα μας, τα οποία κρατάμε όρθια με κόπο, αίμα και ιδρώτα.

Η αγανάκτηση μας δεν μπορεί παρά να μας αναγκάσει στη μαζική παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς νιώθουμε ανήμποροι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων απέναντι σε τέτοιες τακτικές.

Κύριε Δήμαρχε σας παραδίδουμε τα κλειδιά!».

Διαβάστε επίσης: Το MEDIA LAB του Δήμου Ηλιούπολης αρωγός στις ψηφιακές δεξιότητες των Δημοτών

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ