Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σημαντική βελτίωση στις υποδομές και τον εξοπλισμό του ΕΠΑΛ Αλίμου

 

Με γνώμονα την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών του ΕΠΑΛ Αλίμου, αλλά και την κάλυψη με το καλύτερο δυνατό τρόπο των εκπαιδευτικών αναγκών σε εξοπλισμό, η σχολική κοινότητα του ΕΠΑΛ Αλίμου, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων και ο Δήμος Αλίμου, με την αιγίδα του δημάρχου κ. Κονδύλη και τις συνεχείς προσπάθειες των αντιδημάρχων κας Σύρμα, κ. Μακαριγάκη και της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κας Ξένου ενημερώνουν ό,τι:

«1) Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο κιόσκι του σχολείου μας! Φτιάχτηκε το τσιμεντένιο δάπεδο, προστέθηκαν παγκάκια και στερεώθηκαν οι τραπεζοπάγκοι. Δημιουργήθηκε έτσι μια όμορφη γωνιά που θα ξεκουράσει, αλλά και θα προστατεύσει μαθητές και μαθήτριες από τα καιρικά φαινόμενα.

2) Προμηθευτήκαμε ένα πλήρες σετ ειδών φαρμακείου και αντιμετώπισης μικροτραυματισμών.

3) Προμηθευτήκαμε εργαλεία και αναλώσιμα για τις εργαστηριακές ασκήσεις των μαθητών και μαθητριών του Τομέα Μηχανολογίας, που τόσο πολύ περίμεναν τα παιδιά.

4) Κατασκευάζεται στο ισόγειο του κτηρίου μας τουαλέτα και ράμπα για τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, κάτι που δείχνει και το επίπεδο πολιτισμού της κάθε χώρας.

5) Άρχισε η αντικατάσταση των κουρτινών στις αίθουσες και τα εργαστήρια του σχολείου μας που είχαν καταστραφεί με το πέρασμα των ετών.

6) Έγινε η παράδοση δώδεκα υπολογιστών και ενός βιντεοπροβολέα, υλικό το οποίο το σχολείο είχε τόσο πολύ ανάγκη για να μπορούν να γίνουν στοιχειωδώς τα εργαστηριακά μαθήματα που χρειάζονται υπολογιστές και ιδιαίτερα τα μαθήματα του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και κάποια από τα μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής.

Με το υλικό που παραλάβαμε το σχολείο μας θα μπορέσει να λειτουργήσει τρία Εργαστήρια Πληροφορικής. Ένα σύγχρονο, ένα πενταετίας και ένα με παλιούς υπολογιστές. Μαζί με τον εξοπλισμό που εκκρεμεί να παραλάβουμε με τη νέα χρονιά και τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης των δικτυακών υποδομών στα δύο από τα τρία εργαστήρια, το σχολείο θα διαθέτει τον ελάχιστο αναγκαίο εξοπλισμό Πληροφορικής με τον οποίο θα αναβαθμιστεί η μαθησιακή διαδικασία και να ενισχυθεί η πρόοδος των παιδιών».

Διαβάστε: Tablets και φορητοί υπολογιστές στα σχολεία του Αλίμου

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ