Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παρουσίαση των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων BMW iX και i4

Η BMW ενισχύει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της με την προσθήκη των iX και i4, που παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η νέα BMW iX είναι η ναυαρχίδα της μάρκας στη γκάμα των μοντέλων μηδενικών ρύπων και λανσάρει νέες τεχνολογίες στους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, που προσφέρει ηλεκτροκίνηση μηδενικών ρύπων, ηλεκτρική τετρακίνηση και μεγάλη αυτονομία. Βασίζεται σε ένα νέο πακέτο τεχνολογικών εφαρμογών, που καλύπτει διάφορους τομείς εξέλιξης – ενσωματωμένη αρχιτεκτονική δικτύου, λογισμικό, ψηφιακές υπηρεσίες, συνδεσιμότητα και λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Είναι ένα σύγχρονο SUV που έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω και το οποίο επαναπροσδιορίζει την ιδέα της ευρυχωρίας και πολυτέλειας εσωτερικού. Οι εκδόσεις του μοντέλου χρησιμοποιούν έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα στον πίσω, που μαζί παράγουν ισχύ 385 kW/523 ίππων στην BMW iX xDrive50 και 240 kW/326 στην BMW iX xDrive40.

Πανέμορφη και… πισωκίνητη!

Η BMW i4 φέρνει την αμιγή ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Συνδυάζει μία σπορ διάσταση της οδήγησης μηδενικών ρύπων με την ευρυχωρία και πρακτικότητα ενός τετράθυρου gran coupé. Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, το νέο BMW iDrive και μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, σηματοδοτούν τον προηγμένο χαρακτήρα της.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις: την BMW i4 M50, που χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα που παράγουν συνολικά 400 kW/544 ίππους και την BMW i4 eDrive40, με έναν ηλεκτροκινητήρα 250 kW/340 ίππων και κλασική πίσω κίνηση.

Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive που χρησιμοποιούν και τα δύο αυτοκίνητα περιλαμβάνει μία μονάδα κίνησης που συγκεντρώνει τον ηλεκτροκινητήρα, τα ηλεκτρονικά ισχύος και το κιβώτιο σε ένα κέλυφος, και επιπλέον μπαταρίες υψηλής τάσης με την τελευταία τεχνολογία κυψελών, προηγμένα ηλεκτρονικά ισχύος και την καινοτόμα μονάδα συνδυασμένης φόρτισης (Combined Charging Unit) για ταχεία και αποδοτική φόρτιση.

Οι BMW iX και BMW i4 είναι επίσης τα πρώτα μοντέλα που θα διατίθενται με τη νέα γενιά του συστήματος απεικόνισης και λειτουργίας iDrive, το οποίο αναβαθμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος και τη μετατρέπει σε φυσικό διάλογο. Βασίζεται στο BMW Operating System 8 και σχεδιάστηκε με έμφαση στη λειτουργία της οθόνης αφής του συστήματος BMW Curved Display και στη λεκτική επικοινωνία με τον προσωπικό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant, που επίσης έχει αναβαθμιστεί εκτενώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ