Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δοκιμάσαμε το Volvo XC40 Recharge: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV

Η Volvo είναι ούτως ή άλλως πρωτοπόρα στις νέες τεχνολογίες, αλλά και την ηλεκτροκίνηση, βάζοντας υψηλότατους στόχους για τη μετατροπή της σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας ως ενδιάμεσο στόχο το μείγμα των πωλήσεών της μέχρι το 2025 να είναι 50% plug-in και 50% πλήρως ηλεκτρικά ! Επομένως, κάθε νέο της μοντέλο προς την κατεύθυνση αυτή έχει τη δική τους σημασία.

Από την άλλη, το XC40 χαρακτηρίζει αυτή την στην πορεία της εταιρίας προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση έως το 2030. Τόσο το «μικρότερο» (για τα δεδομένα της Volvo…) σχήμα του όσο και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του,  προκάλεσαν αποκλειστικά θετικά σχόλια για την σχεδίαση και την premium παρουσία του, ενώ πήρε σημαντικά βραβεία (και του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2018), ενώ αποδείχθηκε best seller και ενίσχυσε την εκρηκτική ανοδική πορεία της Volvo στο χρόνο που διανύουμε.

Πρόκειται για ένα compact SUV, με αφθονία σε χώρους και εξοπλισμό και μια τεχνολογική βάση που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ανάγκες της νέας αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Το δε XC40 Recharge Plug-in βασίζεται σε έναν τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1.500 κυβικών ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 265 Nm ροπής, ενώ τον συμπληρώνει ένας ηλεκτρικός κινητήρας των 82 ίππων, με την συνδυασμένη ισχύ των 262 ίππων και ροπή 445 Nm. Το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη συμπληρώνει ιδανικά το σύνολο.

Με την μπαταρία των 10,7 kWh, το XC40 Recharge Plug-in μπορεί να καλύψει με την αποκλειστική χρήση ηλεκτροκινητήρα έως και 46 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση σε οικιακή πρίζα κρατά λιγότερο από 5 ώρες. Οι επιλογές της κίνησης γίνονται από τέσσερα προγράμματα, Pure, Hybrid, Power, Individual, δηλαδή από αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως με μηδενική συμμετοχή της.

Τόσο ως plug-in υβριδικό όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό, το Volvo XC40 Recharge αποτελεί ένα καθοριστικό προς την ηλεκτροκίνηση, από την εταιρεία που προηγείται διεθνώς στην εξέλιξή της. Όσο για την τιμή κτήσης, υπάρχουν εκπλήξεις! Η έκδοση Expression πληροί τις προϋποθέσεις μηδενικού φόρου, αφού έχει εκπομπές CO2 κάτω από 46 g/km και Λιανική Τιμή Προ Φόρων κάτω από 40.000 ευρώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ