Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σταματήστε τα σφάλματα κύριε Καραμανλή!

Γράφει ο Φοίβος

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, έλεγαν οι μεγάλοι μας πρόγονοι. Επιτέλους, ακούστε τους κύριε υπουργέ επί των Δημοσίων Έργων. Μετά την παράδοση του καινούριου αυτοκινητόδρομου των 14 χιλιομέτρων Ε65 χάρηκα πάρα πολύ και θέλησα να μοιραστώ τη χαρά μου με τον Μπάμπη, τον καλύτερό μου φίλο. Ο ίδιος δεν είχε ακούσει τίποτα για την κατασκευή του που είχε αρχίσει πριν 15 χρόνια. Νόμισα πως δεν τον ενδιέφερε επειδή έχει αριστερές αντιλήψεις, αλλά ηπατήθην.

Προ ετών όταν είχε δοθεί σε κυκλοφορία η Εγνατία Οδός ένας άλλος φίλος μου, από σύμπτωση και πάλι Μπάμπης, μου είχε πεί ανενδοίαστα τότε ‘’και τι με ενδιαφέρει εμένα, δεν πηγαίνω ποτέ στη Μακεδονία’’. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν τότε δεξιών φρονημάτων, κατόπιν ανένηψε, έκτοτε πιστεύει στην αύξηση των μισθών, όχι στους αυτοκινητόδρομους, αυτά είναι έργα του φασισμού και του διαβόλου.

Μια άλλη φορά και μόλις είχε δοθεί σε κυκλοφορία η παράκαμψη της Στυλίδας με τεράστιες γέφυρες και τούνελ, πήγαινα στη Στυλίδα με το τραίνο και ανέφερα το παραδοθέν έργο σε έναν συνταξιδιώτη μου. Η διάβαση της παραλιακής πόλης μέχρι τότε ήταν στοίχημα ζωής και θανάτου, σε ημέρες εορτών γλύτωνε ο ένας στους τρεις. Του ανέφερα το μεγάλο έργο με θαυμασμό και εισέπραξα την κεραυνοβόλα απάντηση ‘’Σκασίλαμ’’.

Τελευταίως μίια εκπαιδευτικός (ναι εκπαιδευτικός) για τον Ε65 εκφράστηκε παρομοίως ‘’δεν με νοιάζουν εμένα αυτά’’. Προφανώς την νοιάζουν τα επιδόματα και ο κοινωνικός τουρισμός. Δώσε μας παραλία και την ψυχή μας πάρε.

Θα διαπιστώνετε κύριε υπουργέ πως για τα μεγάλα δημόσια έργα που βελτιώνουν τις αποστάσεις, μειώνουν τα θανατηφόρα ατυχήματα και διευκολύνουν την οικονομία, δεν ενδιαφέρεται κανένας. Ο περίφημος Γάλλος Σταντάλ λέει: ‘‘μην κάνεις τίποτα απ όσα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να είσαι ένα σπουδαίο πρόσωπο’’. Για παράδειγμα, ο Ανδρέας Παπανδρέου· επί των ημερών του δεν αυξήθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο του Τρικούπη ούτε κατά ένα μέτρο και το εθνικό οδικό ούτε κατά ένα χιλιοστόμετρο· παρ’ όλα αυτά λατρεύεται σαν ημίθεος. Σκοτώνονταν κάθε Χριστούγεννα χιλιάδες οδηγοί στον δρόμο και εκείνος το απολάμβανε λουόμενος με τον κ. Λούβαρη στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Πάρτε για παράδειγμα τον συγκεκριμένο Αμερικανοπολωνό πολιτικό και σταματήστε σήμερα κι όλας κάθε κίνηση μπουλντόζας και οδοστρωτήρα. Υπονομεύετε το μέλλον σας.

Καλύτερα βάλτε από μια ψησταριά στην είσοδο κάθε πόλεως και να δίνετε από έναν μεζέ στους διερχόμενος οδηγούς με μια παγωμένη μπύρα· ποτέ δεν θα πέσετε από την Κυβέρνηση, θα πίνει στην υγειά σας σύμπας ο ρωμαλέος ελληνικός λαός. Ο Romain Rolland είναι σαφής: ‘‘Ο άνθρωπος προτιμάει ένα ρωμαλέο ψέμα παρά μια αναιμική αλήθεια’’. Οι αυτοκινητόδρομοι που κατασκευάζετε με τους εκσκαφείς σας κύριε Καραμανλή, σας σκάβουν τον λάκο. Αν προτείνατε στον ελληνικό λαό να δεχθεί ένα τραίνο βολίδα, όπως τα ιαπωνικά, από την Καλαμάτα στην Αλεξανδρούπολη σε τρεις ώρες ή να δωρίσετε στον κάθε Έλληνα από πέντε ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα προτιμούσε τα πέντε ευρώ. Σκληρό νόμισμα. Σαν Έλληνες προτιμάμε μεγάλο μισθό, για να τρώμε πολύ ψτό και να έχουμε και σοσιαλισμό. Αλλάξτε μυαλά κύριε Καραμανλή, καταρρέετε σαν πολιτικό κόμμα!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ