Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βασίλης Θώδας: «Στα 54 χρόνια που ζω στην πόλη του Ζωγράφου δεν έχω ξαναδεί τέτοιο εγκλωβισμό αυτοκινήτων από το χιόνι»

Απολογισμό για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, κατά την εβδομάδα της έντονης χιονόπτωσης, έκανε ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Θώδας αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες τις ενέργειες του Δήμου, πριν και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, επισήμανε τις ολιγωρίες του κρατικού μηχανισμού, παραδέχθηκε λάθη και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, αλλά και την «κακοπροαίρετη», όπως τη χαρακτήρισε, κριτική που δέχθηκε.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση που δεν κήρυξε αργία τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ άσκησε κριτική σε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι έγραφαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής αντί να παράσχουν βοήθεια.

«Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, κυκλοφορούσαν δύο οχήματα με πινακίδες δοκιμής για να μεταφέρουμε και να βοηθήσουμε συμπολίτες μας καθώς και να ελέγχουμε και τα σημεία που έχρηζαν άμεσου εκχιονισμού. Και όχι να κάνουμε βόλτες στο χιόνι όπως έγραψαν Δημοτικοί Σύμβουλοι. Δεν γνωρίζω που βρισκόσασταν οι περισσότεροι, πάντως ο μόνος που με ενόχλησε για να μάθει τι γίνεται ήταν ο κ. Καραβίδας. Όλοι οι υπόλοιποι απλά γράφατε στο Facebook», τόνισε.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου, χωρίς να αποσείσει τις ευθύνες του, ανέφερε ότι «όσο αλάτι και να ρίχναμε, 100 τόνους αν είχαμε, όσα εκχιονιστικά και να είχαμε, την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε τίποτα. Γιατί πολύ απλά είχαν κλείσει όλοι οι δρόμοι του Ζωγράφου.

Από τις 11 και μετά δεν περνούσε η Παπάγου, η Γ. Ζωγράφου και πολλά στενά. Γιατί όπως κατέβαιναν οι συμπολίτες μας που κάποιοι γυρνούσαν από τις δουλειές τους εσπευσμένα, σταμάτησαν τα αυτοκίνητά τους και έκλεισαν τα στενά. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η Αναστασάκη έκλεισε από ένα κόκκινο αυτοκίνητο. Ο Δημοτικός Αστυνόμος χτυπούσε τα κουδούνια για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί η οδός.

Επειδή ήμουν μπροστά, δεν υπήρχε περίπτωση το εκχιονιστικό να μπορέσει να εκχιονίσει τίποτα με αυτή την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αυτό στα 54 χρόνια που ζω στην πόλη του Ζωγράφου δεν το έχω ξαναδεί, τέτοιο εγκλωβισμό αυτοκινήτων από το χιόνι».

Διαβάστε εδώ την πλήρη τοποθέτηση του δημάρχου Ζωγράφου

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ζωγράφου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ