Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

3Β: Οδηγίες προστασίας εν αναμονή θυελλωδών ανέμων

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εν αναμονή της επιδείνωσης του καιρού σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 8 με 10 μποφόρ, και οι βροχοπτώσεις.

Οι αρμόδιοι του Δήμου συμβουλεύουν τους κατοίκους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να:

– Ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να κρατήσουν κλειστά τα οικιακά σκίαστρα (τέντες).

– Βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

– Προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

– Αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση, ενώ προτείνεται η παρακολούθηση των ανακοινώσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Διαβάστε επίσης: Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας ΕΕΤΑΑ με Ευρωπαϊκούς Ομίλους Εδαφικής Συνεργασίας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ