Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δήμος Αλίμου: Πολλά υποσχόμενη χρονιά, με προϋπολογισμό – ρεκόρ ύψους 56.000.000 €

Γράφει ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου

Στα Ημερολόγια που εξέδωσε για τη νέα χρονιά ο Δήμος Αλίμου και διένειμε δωρεάν στους κατοίκους, στο εξώφυλλο φιγουράριζε η μακέτα του νέου Δημαρχείου της πόλης. Το φιλόδοξο αυτό έργο θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στο 2022, μαζί με άλλα μεγάλα έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν ριζικά τον Άλιμο: νέος Παιδικός Σταθμός (ο μεγαλύτερος στη Νότια Αθήνα), νέο Κλειστό Γήπεδο, αναβάθμιση του οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις, ράμπες ΑμεΑ, πεζόδρομοι κ.λπ.), δημιουργία πράσινης πολιτιστικής διαδρομής κ.ά.

Συνολικά, τριάντα έργα έχουν δρομολογηθεί, καθώς η χρηματοδότησή τους έχει εξασφαλιστεί πλήρως χάρη στις άοκνες προσπάθειες της δημοτικής Aρχής. Ο στόχος ήταν να εκμεταλλευτεί ο Δήμος κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης.

Με εγρήγορση, ετοιμότητα, επιμονή και αδιάκοπο τρέξιμο, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, υποβλήθηκαν φάκελοι και τελικά, στις 13 Δεκεμβρίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου ενέκρινε Προϋπολογισμό 56.717.070 € για το 2022, τον μεγαλύτερο Προϋπολογισμό που έχει καταρτίσει ποτέ ο Δήμος Αλίμου! Με αύξηση 93% σε σχέση με 2014 που αναλάβαμε για πρώτη φορά τη δημοτική Αρχή.

Ο Προϋπολογισμός συνοδεύτηκε από το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 ύψους 21.975.838 €, επίσης το μεγαλύτερο που έχει εκπονήσει ποτέ ο Δήμος μας, με κύριους φορείς χρηματοδότησης: Δήμο Αλίμου (854.900 €), Περιφέρεια Αττικής (7.363.522 €), Πρόγραμμα «Φιλόδημος» (545.434 €), Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (11.253.241 €), Πράσινο Ταμείο (107.240 €) και Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (1.851.500 €).

 Η δημοτική Αρχή έχει ένα συγκεκριμένο όραμα: να γίνει ο Άλιμος μια σύγχρονη πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής των κατοίκων της, φιλική στο περιβάλλον και φιλόξενη για τους επισκέπτες της. Γι’ αυτό το όραμα εργάζεται και, παρά την πανδημία -που ποτέ δεν την είδε ως ευκαιρία χαλάρωσης της προσπάθειας- καταφέρνει να υλοποιεί όσα από την αρχή είχε εξαγγείλει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόκτηση δεύτερου Κλειστού Γηπέδου. Μετά από χρόνια προσπάθειας, σχεδιασμού, σύνταξης μελετών κ.λπ. ο Δήμος Αλίμου αποκτά καινούργιο, δεύτερο Κλειστό Γήπεδο, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η νεολαία της πόλης. Το νέο Κλειστό Γήπεδο θα ανεγερθεί επί της οδού Αλαμάνας & Λευκωσίας, στο οικόπεδο του Δήμου δίπλα από το 6ο Δημοτικό Σχολείο και θα πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας. Ο διαγωνισμός για το έργο ξεκινά σύντομα και μέσα στο 2022 αναμένεται να ξεκινήσει και η ανέγερση του 2ου Κλειστού Γηπέδου Αλίμου.

Ένα ακόμη αισιόδοξο νέο ήρθε τις παραμονές του νέου έτους. Μια πολύ θετική εξέλιξη αποτέλεσε η ψήφιση του άρθρου 61 του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας κ.λπ.», που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 23 Δεκεμβρίου 2021. Με τη διάταξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση των κοινωφελών χώρων της έκτασης του «Μητροπολιτικού Πόλου» (πρώην αεροδρόμιο) στους Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης, ώστε να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη κοινωφελών κτηρίων και υποδομών.

Ο Δήμος Αλίμου έχει συγκεκριμένες προτάσεις και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αξιοποίηση των κοινωφελών αυτών χώρων, στη βάση των αναγκών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχουν κατά διαστήματα ληφθεί και στο πλαίσιο αυτό παίρνει ήδη πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης: Άλιμος: 7 αιωνόβιες ελιές μεταφυτεύθηκαν στην πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ