Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

«Strong me» για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Στη δράση του Κινήματος για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, Strong me, στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμμετέχει ο Δήμος Βύρωνα.

Με αυτόν τον τρόπο παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις γυναικοκτονίες, το τραγικό αυτό κοινωνικό φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση τελευταία, καθώς όλοι μας έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας, στον εαυτό μας, στο κοινωνικό σύνολο και στις γυναίκες που δεν καταφέραμε να προστατέψουμε και δεν είναι πια μαζί μας.

«Έχουμε υποχρέωση να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν είναι δολοφονία ούτε «έγκλημα πάθους». Είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Τι προβλέπει η εκδήλωση

Σε κεντρικές πλατείες δήμων σε όλη την Ελλάδα θα τοποθετηθεί το μνημείο των 17 δολοφονημένων γυναικών που δεν είναι πια εδώ μαζί μας.

Ένα μνημείο – γροθιά στο στομάχι, 17 Γυναικοκτονίες – 17 ζευγάρια παπούτσια σε κάθε κεντρική πλατεία της Ελλάδας.

Στις 8μμ θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία σε όλη την Ελλάδα και θα ακουστεί το τραγούδι «Πόλεμος» του Strong me.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και αφύπνιση της κοινής γνώμης, ώστε κάθε πολίτης, σε κάθε Δήμο να αναλάβει δράση και να ανοίξει το δρόμο για τη διεκδίκηση της κατοχύρωσης του νομικού όρου “ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ” που θα συμβάλει καθοριστικά στην καταπολέμηση και την εξάλειψη του φαινομένου.

Το ψήφισμα για την νομική αναγνώριση της Γυναικοκτονίας είναι διαθέσιμο εδώ 

 

Διαβάστε επίσης: Βράδυ Παρασκευής παρέα με τον Τσάρλι Τσάπλιν

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ