Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα με αίτημα τη μη εκποίηση του ακινήτου του π. ΕΟΜΜΕΧ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 5.30μμ, στη συμβολή των οδών Θράκης και Κορυζή στον Ταύρο, με αίτημα να μην εκποιηθεί το ακίνητο του π. ΕΟΜΜΕΧ από το ΤΑΙΠΕΔ, διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία βουλευτών όλων των κομμάτων. Η δημοτική αρχή ζητεί να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το Ταμείο (έχει πάρει παράταση έως τις 31 Μαρτίου), να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ώστε να επιστρέψει το ακίνητο, με νομοθετική ρύθμιση, στο Δημόσιο και εν συνεχεία να παραχωρηθεί στον Δήμο.

 

Η διεκδίκηση του κτιρίου του π. ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα, τόσο του πρώην Δήμου Ταύρου αλλά και του ενιαίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, αποτελεί κρίσιμο «δημόσιο χώρο» γιατί συγκροτεί ένα εμβληματικό σημείο και σημαντικό τοπόσημο για την πόλη μας λόγω της ιστορικής διαδρομής του κτιρίου από τη δεκαετία του 1920.

 

Ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου και εκπρόσωποι της Διαπαραταξιακής Επιτροπής συναντήθηκαν με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αποτελούμενη από την γραμματέα της Όλγα Γεροβασίλη, τους βουλευτές Νίκο Παππά, Γιάννη Μπαλάφα και Ραλλία Χρηστίδου και τον διευθυντή της Κ.Ο., Θανάση Θεοχαρόπουλο. Ακολούθησε συνάντηση με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τη γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη και τις βουλευτές Τόνια Αντωνίου και Νάντια Γιαννακοπούλου στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, εκτός από τον δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου, αποτελείται από τους αντιδημάρχους Βασίλη Γρούμπα, Κατερίνα Καρύδη, τον π. δήμαρχο Ταύρου, Δημήτρη Σούτο, τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Κελεσίδη, Αντώνη Μπούτση (εκπρόσωπος της παράταξης «Μαζί Μπροστά»), Παναγιώτη Κυριαζίδη (εκπρόσωπος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»), Ιάσωνα Λουράντο (εκπρόσωπος της παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή») και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Δαμηλάκο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Ταύρου, Άκη Καπλάνη, τον κοινοτικό σύμβουλο Ταύρου, Βασίλη Πυρράκη, καθώς και τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Μανώλη Αντωνάκο.

 

Διαβάστε επίσης: Εθελοντική αιμοδοσία στις 22 Μαρτίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ