Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Έκκληση Α. Ευθυμίου σε Χρ. Σταϊκούρα να αποτρέψει την εκποίηση του ΕΟΜΜΕΧ από το ΤΑΙΠΕΔ

Ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση και δη τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να αποτρέψει τη διαδικασία εκποίησης του ιστορικού κτιρίου του π. ΕΟΜΜΕΧ, καθώς «πρόκειται για “δημόσιο χώρο” που συγκροτεί εμβληματικό σημείο και σημαντικό τοπόσημο για την πόλη μας λόγω της ιστορικής διαδρομής του κτιρίου από τη δεκαετία του 1920», απευθύνει ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου. Μάλιστα, προγραμματίζει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ανοικτό στους κατοίκους της περιοχής, στον προαύλιο χώρο του π. Δημαρχείου Ταύρου την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 5 το απόγευμα.

Παρά τις συναντήσεις με βουλευτές και λοιπούς εκπροσώπους κομμάτων, αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή πολιτών, η εκποίηση του ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται ότι έχει δρομολογηθεί.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, με ημερομηνία 31 Μαρτίου, αναφέρεται ότι το Ταμείο
παρέλαβε μία δεσμευτική προσφορά από την «MRP TAVROS ΑΕ» για την αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο.

Η διαδικασία αξιολόγησης της δεσμευτικής προσφοράς, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα εκκινήσει άμεσα, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστεί η οικονομική προσφορά, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου – σημειώνεται στην ανακοίνωση – έχει επιτρεπόμενες χρήσεις γης «Πολεοδομικού Κέντρου», από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, παρέχοντας στους υποψήφιους επενδυτές την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια ευρύτατη λίστα τον πιθανό τρόπο ανάπτυξής του. Στο ακίνητο βρίσκεται χαρακτηρισμένο ένα κτίριο ως νεότερο μνημείο με εμβαδόν 837 τ.μ., το οποίο, μετά την αποκατάστασή του θα αποτελέσει τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή και σημείο αναφοράς ανάλογα με τις χρήσεις που θα δεχθεί.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ανοικτό στους κατοίκους

Μετά τις εξελίξεις, ο δήμαρχος καλεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 7μ.μ., σε σύσκεψη την Διαπαραταξιακή Επιτροπή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Λόγω του επείγοντος του θέματος ζήτησε έκτακτο και ανοικτό στους κατοίκους, Δημοτικό Συμβούλιο στο προαύλιο χώρο του π. Δημαρχείου Ταύρου την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 5 το απόγευμα.

 

Διαβάστε επίσης: Οι κάτοικοι διεκδικούν την παραχώρηση του ακινήτου του ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ