Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

«Στόχος μια πόλη στην οποία αξίζει να ζούμε και να θαυμάζουμε»

Γράφει ο Ανδρέας Ευθυμίου

Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου

Όπως έχουμε αποδείξει από τη μέχρι σήμερα πορεία μας ως Δημοτική Αρχή Μοσχάτου – Ταύρου, αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ότι, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όχι μόνο καταφέρνουμε να κάνουμε πράξη το έργο για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, αλλά να θέτουμε καινούριους στόχους και με όραμα, σκληρή δουλειά και συνεργασία, να επιτυγχάνουμε την πραγμάτωσή τους. Απώτερος στόχος, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, η κοινωνική συνοχή και φυσικά μια πόλη στην οποία αξίζει να ζούμε και να θαυμάζουμε.

Το έργο μας μέχρι σήμερα έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο στην ίδια την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Οι στόχοι μας για τη συνέχεια αφορούν την επίτευξη κεντρικών αξόνων των δεσμεύσεών μας σχετικά με έργα υποδομής και ανάπτυξης.

Έχοντας δώσει ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη των συμπολιτών μας για τον περιορισμό της πανδημίας, στην κοινωνική μας πολιτική και αλληλεγγύη, στην κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευτικών και αθλητικών μας χώρων αλλά και στην ενίσχυση της καθαριότητας, της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και της εξοικονόμησης ενέργειας για την κλιματική αλλαγή, διεκδικούμε για το μέλλον την επίτευξη σημαντικών στόχων για την πόλη μας.

Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένες από τις προτεραιότητές μας που αφορούν:
• Τη σταθερή και αταλάντευτη θέση μας στη διεκδίκηση για την ολοκλήρωση των έργων στο παραλιακό μας μέτωπο, με την άμεση δημοπράτηση της β’ φάσης του έργου, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου και τη συμμετοχή του Δήμου μας στη δημιουργία φορέα διοίκησης του παραλιακού μετώπου.
• Την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων μας με τη διεκδίκηση της απομάκρυνσης των μεταλλικών ηχοπετασμάτων από τις γραμμές του προαστιακού στον Ταύρο.
• Την εντατικοποίηση των αγώνων και των κινήσεών μας προκειμένου οι αποθήκες του ΕΟΜΜΕΧ, ένα εμβληματικό σημείο και ένα σημαντικό ιστορικό τοπόσημο για την πόλη μας, να παραχωρηθούν στον Δήμο μας προκειμένου να αξιοποιηθούν ως χώρος ιστορικής μνήμης.

• Τη διεξαγωγή ελέγχων και μετρήσεων σχετικά με φαινόμενα ρύπανσης και δυσοσμίας που εμφανίζονται στον Ιλισό ποταμό και τη διευθέτηση οριστικής επίλυσης του συγκεκριμένου φαινομένου.
• Τη διεκδίκηση της αναβάθμισης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας της πόλης μας, τόσο με τη στελέχωση του Α’ ΤΟΜΥ στο Μοσχάτο όσο και με τη δημιουργία και αντίστοιχη επιστημονική στελέχωση του Β’ ΤΟΜΥ στον Ταύρο.
• Τη διεκδίκηση νέων χώρων, όπως τις Φαρμακαποθήκες στη Λ. Ειρήνης, προκειμένου να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς. Παράλληλα, την ώθηση των έργων ανάπλασης των π. Δημοτικών Σφαγείων στον Ταύρο προκειμένου να αξιοποιηθούν για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, αλλά και τη δημιουργία παραρτήματος του Κεντρικού μας Ωδείου, συνεχίζοντας το αξιέπαινο έργο της μουσικής παιδείας των παιδιών και των νέων μας.
• Τη δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Καινοτομίας, το οποίο, παράλληλα με την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου μας με σύγχρονα δεδομένα και εργαλεία προς διευκόλυνση των πολιτών που ήδη επιτελούμε, θα αναδειχτεί σε εκπαιδευτικό και επιστημονικό πυρήνα, με δράσεις που θα αφορούν όλη την τοπική μας κοινωνία.

Όσα ήδη σας παραθέτω, δεν είναι παρά κάποια από τα κεντρικά σημεία των στόχων που έχουμε θέσει ως Δημοτική Αρχή για το επόμενο διάστημα. Καθημερινά επιδιώκουμε να αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πόλης μας με πνεύμα συνεργασίας και, πάνω από όλα, με ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες μας.

Καταθέτουμε προτάσεις θεσμικού χαρακτήρα σε κυβερνητικούς φορείς, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε, προγραμματίζουμε δράσεις για το σύνολο των πολιτών μας.

Άλλωστε έχουμε αποδείξει μέσα από το ίδιο το έργο μας, ότι ο λόγος μας μετράει γιατί γίνεται πράξη προς όφελος της πόλης και των δημοτών μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ