Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πρώτη ανοιχτή εκδήλωση ΣΒΑΚ: Οι κάτοικοι αποφασίζουν για την πόλη τους

Πώς μετακινούμαστε; Ποιες είναι οι συνήθειές μας; Ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι που μπορούμε να κινηθούμε μέσα στην πόλη; Τι επιθυμούμε για την πόλη μας; Πώς την ονειρευόμαστε;

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσου δημότες και κάτοικοι Αγίου Δημητρίου, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 5.30μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου (1ος όροφος).

Αφού η ομάδα του ΣΒΑΚ εξηγήσει τι είναι η Βιώσιμη Κινητικότητα και σε τι αφορά ένα τέτοιο Σχέδιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ένα εργαστήριο διαβούλευσης να ανταλλάξουν απόψεις για την καθημερινότητά τους, να συζητήσουν, να διαφωνήσουν, αλλά και να καταγράψουν ιδέες και ανάγκες με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της πόλη.

Με μια ματιά, το ΣΒΑΚ στοχεύει στην:
• Αντιμετώπιση χρόνιων συγκοινωνιακών προβλημάτων, με πρωταρχικό μέλημα την αύξηση της οδικής ασφάλειας.
• Ενίσχυση της προσβασιμότητας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα μειωμένης κινητικότητας).
• Περιορισμό της ρύπανσης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής.
• Εξοικονόμηση και αξιοποίηση των δημόσιων οικονομικών πόρων.
• Βελτίωση της εικόνας της περιοχής, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και αυξάνοντας τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210 7710 979 ή να στείλουν email στο dad.sump.gr@gmail.com.

 

Διαβάστε επίσης: Αρχές Μαΐου οι αιτήσεις για την δημοτική κατασκήνωση στην Ραφήνα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ