Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Ειδικό αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Ειδικό αφιέρωμα στον αναμορφωτή της νεοελληνικής δραματουργίας, Ιάκωβο Καμπανέλλη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα και ο Καλλιτεχνικός – Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Ιάκωβος Καμπανέλλης”. Άλλωστε, στον Βύρωνα έζησε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’50 ο συγγραφέας και εκεί συνέγραψε την «Αυλή των θαυμάτων», ένα από τα έργα που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Θεάτρου.

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει ομιλίες και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη καθώς και καθηγητών του Πανεπιστημίου που μελέτησαν το έργο του, συναυλία με μελοποιημένα έργα του και θα κορυφωθεί με την παρουσίαση της παράστασης «Μαουτχάουζεν» σε δραματουργική επεξεργασία του ίδιου του συγγραφέα και του Δημήτρη Παπαγιάννη με την ανυπέρβλητη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαγιάννη.

Τη συνολική επιμέλεια της δράσης θα έχει η Κατερίνα Καμπανέλλη. Η παράσταση θα προκύψει ως αποτέλεσμα ενός εκτεταμένου εργαστηρίου στη διάρκεια του οποίου διακεκριμένοι καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί θα συμπράξουν μέσα από σειρά μαθημάτων.

Στο αφιέρωμα καθώς και στα μαθήματα του εργαστηρίου, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί και ανέκδοτο υλικό από τα μαθήματα του Ιάκωβου Καμπανέλλη όπου μιλάει ο ίδιος για τη ζωή και το έργο του, θα συμμετάσχουν οι Βασίλης Κατσικονούρης (θεατρικός συγγραφέας), Πλάτων Μαυρομούστακος (καθηγητής του τμήματος θεατρολογίας του ΕΚΠΑ), Γιώργος Πεφάνης (καθηγητής του τμήματος θεατρολογίας του ΕΚΠΑ), Κατερίνα Καμπανέλλη (σκηνογράφος), Λευτέρης Καλκάνης (μαέστρος), Δανάη Σκιάδη (ηθοποιός), Μαριάνθη Σοντακη (ηθοποιός, δασκάλα αγωγής του λόγου και τραγουδιού), Νικόλας Παπαγιάννης (ηθοποιός), Μιχάλης Κωνσταντάτος (σκηνοθέτης), Αγγελική Τρομπούκη (χορογράφος), Βαλέρια Δημητριάδου (ηθοποιός-μουσικός), Δημήτρης Παπαγιάννης (ηθοποιός), Γιάννης Παπαγιάννης (ηθοποιός-σκηνοθέτης).

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο θεατρικό εργαστήριο, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Μαΐου, είτε στέλνοντας email στη διεύθυνση iakovoskambanellis@gmail.com, είτε τηλεφωνικά στο 698-3276496.

 

Διαβάστε επίσης: Σταθερό σημείο για Rapid Test κάθε Τρίτη και Παρασκευή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ