Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του ΣυΔΝΑ

Πραγματικότητα αποτελεί το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (ΣυΔΝΑ). Τα εγκαίνιά του έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, παρουσία του δημάρχου Καλλιθέας και προέδρου του Συ.Δ.Ν.Α. Δημήτρη Κάρναβου, του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Το Κέντρο είναι ο πυλώνας στήριξης της τοπικής οικονομίας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Ειδικότερα, παρέχει υποστήριξη σε οποιαδήποτε επιχείρηση, δυνητικό επιχειρηματία ή επενδυτή που απευθύνεται σε αυτό, δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στους Δήμους Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου. Επίσης, υποστηρίζει τους τρείς Δήμους του Συ.Δ.Ν.Α. σε θέματα στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα.

Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία των εταιρειών ICAP Advisory AE και Grant Thornton BS.

«Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας που εγκαινιάσαμε σήμερα αποτελεί μία αξιόλογη πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής και αναμένεται να προωθήσει σημαντικά την υγιή επιχειρηματικότητα μέσω της πληροφόρησης προς νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος με αυτή του την πρωτοβουλία συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει», δήλωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.
Η αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας Αττική και δη του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη ανάλογων δράσεων και πρωτοβουλιών των Δήμων. «Η Περιφέρεια Αττικής επενδύει σε υποδομές που στοχεύουν στην ανάπτυξη, μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνωση της τοπικής οικονομίας και διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε.

Για δικαίωση μιας «… τεράστιας προσπάθειας που κάναμε, η Καλλιθέα, ο Άλιμος και το Παλαιό Φάληρο, μέσα από τον Σύνδεσμο μας, ώστε να εξασφαλίσουμε στην περιοχή μας ένα ολοκληρωμένο, καινοτόμο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Περιφέρειας Αττικής», έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος του ΣυΔΝΑ Δημήτρης Κάρναβος.

«Αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι μία πρώτης τάξεως απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν ενώνει τις δυνάμεις, όταν ο ένας Δήμος συνεργάζεται με τον άλλο, όταν λειτουργεί με σύγχρονο, τεχνοκρατικό, ώριμο τρόπο και όταν βεβαίως τον εμπιστεύεται η κεντρική διοίκηση, το κεντρικό κράτος. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπαθανάση», δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία των τριών Δήμων στον σχεδιασμό του σημαντικού αυτού εγχειρήματος για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ICAP Advisory Νικήτας Κωνσταντέλλος και ο Senior Partner, Head of Advisory της Grant Thornton BS Γιώργος Δεληγιάννης.

 

Διαβάστε επίσης: Μέσω εξωδίκων, η απόδοση μη εισπραχθέντων από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ