Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ενημέρωση των μαθητών για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το AIDS και γενικότερα τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.

Εξειδικευμένοι γιατροί της Ε.Ε.Μ.Α.Α παρουσίασαν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο παρακολούθησαν 70 μαθητές του 2ου Λυκείου.

Το συγκεκριμένο αποτελεί το πρώτο από ένα κύκλο προγραμμάτων που θα διεξαχθεί σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (όλες οι τάξεις του Γυμνασίου, καθώς και του Λυκείου Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) του Δήμου από τον Σεπτέμβρη του 2022 ως και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης και Κοινότητας Ταύρου Κατερίνα Καρύδη.

«Η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας των νέων μας είναι υψίστης σημασίας», δήλωσε ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου. «Στηρίζουμε και ενισχύουμε πρωτοβουλίες και δράσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας που στόχο έχουν την σωστή ενημέρωση των νέων μας από εξειδικευμένους φορείς μέσα στο οικείο σχολικό περιβάλλον. Προτρέπουμε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα».

 

Διαβάστε επίσης: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ