Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Κόντρα Θεοδωρικάκου – Κατωπόδη για την κατάληψη του Δημαρχείου

Επίθεση εναντίον του δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος για την κατάληψη στο Δημαρχείο της πόλης από ομάδα αντιεξουσιαστών, που είχε ως αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή στον ίδιο χώρο προγραμματισμένης ομιλίας του υπουργού.

«Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση στην πατρίδα μας! Είμαστε δημοκρατική κοινωνία και είμαστε η πλειοψηφία. Ντροπή για τον Βύρωνα οι ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου του», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία στην οποία αναφέρει ότι «… ο δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά, καθώς τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου».

Η ΝΔ τονίζει ότι η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο. «Αυτή είναι στην πράξη η αντίληψη τους για τη δημοκρατία», σημειώνει και ενημερώνει ότι η Τοπική Οργάνωση θα πραγματοποιήσει κανονικά την συγκέντρωση σε κοντινό χώρο «… προκειμένου να υπάρξει μία έμπρακτη απάντηση στην συμπεριφορά αυθαιρεσίας και αλαζονείας του δημάρχου».

Τελικά, η συγκέντρωση έγινε σε άλλο χώρο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, στον Βύρωνα, μου δόθηκε η αφορμή να υπενθυμίσω ότι η ασφάλεια είναι ιερή υπόθεση! Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όσοι δίνουν πολιτική στήριξη σε ακραίες μειοψηφίες».

Γρηγόρης Κατωπόδης: «Καμία ενορχήστρωση από κανέναν δήμαρχο δεν υπήρξε»

Την δική του απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης. «Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίθεση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η σπουδή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης της ΝΔ Τάκη Θεοδωρικάκου, με την οποία με στοχοποιούν ως σχεδόν… ενορχηστρωτή της κατάληψης του Δημαρχείου Βύρωνα πριν την προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Ωραία ιστορία, αλλά δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, όταν πλείστες όσες εκδηλώσεις όλων των κομμάτων έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα εμπόδιο και κανένα άλλο πρόβλημα στον ίδιο χώρο.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα λοιπόν: καμία ενορχήστρωση από κανέναν δήμαρχο δεν υπήρξε, ούτε ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για το ποιος πραγματοποιεί ή όχι κατάληψη σε έναν χώρο. Η ίδια δε η κατάληψη είναι προφανώς καταδικαστέα από εμάς.

Οι ευθείες βολές του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού έχουν προφανή συκοφαντικό χαρακτήρα και φανερώνουν παντελή έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεφεύγει με πρωτοφανή τρόπο από τον θεσμικό του ρόλο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Σε αυτό το σκηνικό έντασης που έστησε η ΝΔ και ο κύριος Θεοδωρικάκος δεν σκοπεύω να δώσω συνέχεια, σεβόμενος ως Δήμαρχος Βύρωνα το λαό της πόλης, ο οποίος αποδεικνύει ότι μπορεί να ξεχωρίσει το θέατρο από την πραγματικότητα».

Διαβάστε: Επίσκεψη Κατωπόδη στα παιδιά του προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ