Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Αυτοψία Κατωπόδη στις εργασίες καθαρισμού του Υμηττού

Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούνται στον Υμηττό, για την αποκατάσταση των δασικών δρόμων στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας του βουνού, έκανε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ήδη έχουν καθαριστεί δασικές εκτάσεις κοντά σε κατοικημένες περιοχές όπως η οδός Κλεισούρας, η Παύλου Μελά, το Άλσος Γρανικού, το πάρκο ΕΥΔΑΠ, ο λόφος Αράπη, ο λόφος Σταυρού. Επίσης, έχει συντηρηθεί ένα μεγάλο ποσοστό των δασικών δρόμων που υπάρχουν στον Υμηττό.

Το πρόγραμμα καθαρισμού της βιομάζας, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και της αποκατάστασης και συντήρησης των δασικών δρόμων, συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ αφορά ολόκληρο τον Υμηττό και ξεκίνησε από τον Βύρωνα, ενώ πραγματοποιείται έπειτα από ενέργειες και παρεμβάσεις του Δήμου Βύρωνα, της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπυρόσβεσης του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Την υλοποίηση του προγράμματος έχουν αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε επίσης: Συνέχεια καλλιτεχνικών «ανησυχιών» τον Σεπτέμβρη

Ειδήσεις από τον Βύρωνα με ένα κλικ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ