Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Οι δημότες μαθαίνουν να σώζουν ζωές

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων  διοργάνωσε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, δύο χρήσιμα, επιμορφωτικά Σεμινάρια Α’ Βοηθειών και Ναυαγοσωστικής.

Στη διάρκεια και των δύο σεμιναρίων, με τη χρήση των κατάλληλων εκπαιδευτικών μέσων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένες από τις βασικές αρχές της σωστής και ποιοτικής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και της ναυαγοσωστικής πρακτικής ενώ πλέον είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να χειριστούν σημαντικά έκτακτα περιστατικά.

«Η γνώση σώζει ζωές» ήταν ο τίτλος του Σεμιναρίου Α’ Βοηθειών που φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου. Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. H εκπαίδευση έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής από τους δημότες. Ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Διαβάστε: Μια «έξυπνη» πλατφόρμα για τους άνω των 65 ετών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ