Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Μια «έξυπνη» πλατφόρμα για τους άνω των 65 ετών

Μεγάλη ήταν η προσέλευση δημοτών και κατοίκων του παλαιού Φαλήρου στην πρώτη εκδήλωση που έγινε με αφορμή την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Υγιούς Γήρανσης Smart Bear. Πρόκειται για μία «έξυπνη» πλατφόρμα, που απευθύνεται σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών και αφορά στην υγιή και ανεξάρτητη διαβίωσή τους. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του «Horizon 2020».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 5.100 πολίτες από 6 χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία , Ρουμανία, Ελλάδα). Στον ελληνικό «πιλότο» συμμετέχουν 300 κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 700 του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένοι εθελοντές-ερευνητές, κατά βάση φοιτητές ιατρικών επαγγελμάτων, υπέβαλαν τους συμμετέχοντες στη διαδικασία ατομικών συνεντεύξεων, προκειμένου να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και με τη χρήση tablet.

«Στα μάτια σας βλέπουμε τους γονείς, τους παππούδες μας, στοχεύοντας να κάνουμε ένα βήμα ώστε να αποκτήσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πιο ανεξάρτητη και υγιή καθημερινότητα, μέσω των έξυπνων ιατρικών συσκευών (έξυπνο οξύμετρο , έξυπνο τηλέφωνο , έξυπνο πιεσόμετρο , έξυπνη ζυγαριά , έξυπνο ρολόι κλπ.) που το πρόγραμμα θα σας προμηθεύσει εντελώς δωρεάν», είπε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Παρακολούθησης και Υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ΚΕΠ και Ανάπτυξης Ψηφιακής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας και δημοτικοί σύμβουλοι.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα Υγιούς Γήρανσης Smart Bear, μπορούν να καλούν στο 210 9834 136 και στο 210 9839 373 ή να στείλουν email στο a@palaiofaliro.gr και στο iatria.dpf@palaiofaliro.gr.

Διαβάστε επίσης: Η μετάβαση των παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση επί τάπητος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ