Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Δικαίωμα στην εργασία για ανέργους 55 – 67 ετών

Μια αρκετά εποικοδομητική συνάντηση-συζήτηση είχαν την Παρασκευή 01 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης και δεκάδες γυναίκες και άνδρες που συγκαταλέγονται στους 8.000 ηλικίας 55-67 ετών οι οποίοι έχουν βρει εργασία σε Δήμους, Περιφέρειες, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ και άλλα ΝΠΔΔ χάρη στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

Οι ωφελούμενοι αφηγήθηκαν τις εμπειρίες τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καλή σύνδεση των θέσεων που τους προσφέρθηκαν με τα προσόντα ή την προϋπηρεσία τους, αλλά και με την αποτελεσματικότητα της ΔΥΠΑ, ειδικά των εργασιακών συμβούλων. Υπογράμμισαν, επίσης, το κοινωνικό όφελος και τη μεγάλη ψυχολογική ανάταση που προσφέρει η επιστροφή στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα ανέφεραν ότι χρειάζονται και πιο μακροπρόθεσμες ενέργειες όσον αφορά το πρόβλημα της ανεργίας στις ηλικιακές ομάδες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Τον Δήμο Νέας Σμύρνης εκπροσώπησε η κυρία Λίτσα Βασιλείου, η οποία, για δεύτερη χρονιά, εργάζεται στο Γραφείο Δημάρχου προσφέροντας την τεχνογνωσία αλλά και την πολύχρονη εμπειρία που αποκόμισε από τον ιδιωτικό τομέα. Μετέφερε, επίσης, τις απόψεις των υπόλοιπων 92 συναδέλφων της του προγράμματος 55-67 που εργάζονται στον Δήμο.

Δείτε: Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης: Ολιστική προσέγγιση με περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Νέα προγράμματα για ανέργους άνω των 45 και από 55 – 67 ετών

Ευκαιρίας δοθείσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως οι συνολικά 8.500 εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος 55-67 θα αυξηθούν σε 15.000 αφενός και αφετέρου σύντομα θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα για την κάλυψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων άνω των 45 ετών. Δικαιούχοι – εργοδότες του υφιστάμενου προγράμματος είναι φορείς της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί πλήθος ΝΠΔΔ, όπως Δήμοι, Περιφέρειες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Ιερές Μητροπόλεις, η ΣΤΑΣΥ καθώς και Δημοτικές Επιχειρήσεις από το σύνολο της επικράτειας.

Διαβάστε: Δήμος και εθελοντές ενώνουν δυνάμεις για τη καθαριότητα της πόλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ