Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Έντονη κόντρα με φόντο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Λίγες ώρες μετά τη μεικτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, από την οποία αποχώρησε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωση που υπογράφουν 39 περιφερειακοί σύμβουλοι χαρακτηρίζουν «παρωδία» την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης κ με τηλεδιάσκεψη και καταγγέλουν όπως αναφέρουν στο σχετικό κείμενο «ύβρεις και χυδαιότητες της Διοίκησης και των ακροδεξιών δεκανικιών της», ενώ σε αντίστοιχο ύφος ήταν και το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπέριωσης.
Άμεση ήταν η απάντηση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, αναφερόμενος στην αποχώρηση παρατάξεων της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «κακόγουστο σόου» και «Εθισμό στο ψέμα και τη φυγή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής

«Σε μέσο αποφυγής του διαλόγου και της κριτικής και ουσιαστικά εκφυλισμού του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής Δημοκρατίας μετατρέπει η Διοίκηση Πατούλη τις νέες διατάξεις για τον τρόπο συνεδρίασης των Περιφερειακών Συμβουλίων, που ψηφίστηκαν με τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βοριδη.

Στην πρώτη μεικτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη Πατούλη και τα δεκανίκια της (παράταξη Τζήμερου, Ελληνική Αυγή και οι σύμβουλοι που έχουν συμπράξει μαζί τους) αποφάσισαν να συμμετέχουν άπαντες δια τηλεδιάσκεψης, με αποτέλεσμα να υπάρξει η εξής τραγική για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας εικόνα: η αντιπολίτευση να είναι στα έδρανα προκειμένου να συζητήσει τα θέματα και η πλειοψηφία να κρύβεται πίσω από τάμπλετ και pc με το πρόσχημα της πανδημίας!

Η αντιδημοκρατική εκτροπή σφραγίστηκε από τη χυδαιότητα και τις ύβρεις των ακροδεξιών δεκανικιών του κ. Πατούλη κατά των περιφερειακών συμβούλων της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης με την ανοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο ευτελισμός του θεσμού εκθέτει τη Διοίκηση Πατούλη, αποκαλύπτοντας ξανά το πώς αντιμετωπίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση: υποχείριο της κεντρικής εξουσίας, στην υπηρεσία των συμφερόντων που προωθούν, χωρίς λογοδοσία, χωρίς κοινωνικό έλεγχο. Με την αποχώρησή μας, σύσσωμη η Δημοκρατική  Αντιπολίτευση, επιλέξαμε να μη νομιμοποιήσουμε αυτή την καταφανώς μη νόμιμη και κατάφωρα αντιδημοκρατική διαδικασία.

Οι Περιφερειακοί / Περιφερειακές Σύμβουλοι

 ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ

ΑΓΓΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΒΑΡΕΛΗ-ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΖΩΗ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΒΕΡΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΒΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΤΡΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΖΩΗ

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΛΑΣΚΑΡΗ-ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΠΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΣΧΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΓΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΛΥΜΠΕΡΗ ΕΛΕΝΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΜΕΘΥΜΑΚΗ ΑΝΝΑ

ΜΙΧΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΛΟΪΖΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΣΙΧΛΗ ΜΑΡΙΑΝΑ

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Λαϊκή Συσπέιρωση: «Συστηματική υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Ούτε ένας σύμβουλος της Διοίκησης δεν παραβρέθηκε δια ζώσης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη συστηματική υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής από τη στηριζόμενη από την κυβέρνηση, διοίκηση Πατούλη με πρόσχημα την προστασία από την πανδημία. Στις 27 Ιουλίου είχε καθοριστεί …υβριδική (μεικτή) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. συμφωνά με τη νέα …πρόνοια της κυβέρνησης.
Στην δια ζώσης συνεδρίαση δεν συμμετείχε κανένας Σύμβουλος της Διοίκησης, ούτε οι Αντιπεριφερειάρχες, ούτε καν οι εισηγητές των θεμάτων. Το συνολικό σκορ ήταν 32 σύμβουλοι παρόντες και 48 συνδεδεμένοι. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλαν τον εκφυλισμό της διαδικασίας και αποχώρησαν ως μια ελάχιστη πράξη διαμαρτυρίας.

Γ. Πατούλης: Εθισμένοι στο ψέμα και τη φυγή

Άλλο ένα κακόγουστο σόου προσέφερε η αυτόκλητη «Δημοκρατική Αντιπολίτευση» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Μολονότι ο Πρόεδρος του Σώματος συγκάλεσε τη συνεδρίαση ως «υβριδική», ήτοι τόσο δια ζώσης όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι αμιγώς τηλεδιασκεπτικά, όπως ρητώς επιτρέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ (άρθρο 78 Ν.4954/2022 και Κ.Υ.Α. Δ1α/Γ.Π.οικ. 43104 – Φ.Ε.Κ. Β’ 3891/23.7.2022), ακριβώς προκειμένου κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος να ασκήσει όπως εκείνος κρίνει – υπό τις παρούσες όλως ιδιάζουσες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε – το δημοκρατικό δικαίωμά του στη συμμετοχή και λήψη αποφάσεων, οι αυτόκλητοι «δημοκράτες» της παράταξης της κας Δούρου και του κ. Σγουρού, με τα κατ’ επάγγελμα δεκανίκια τους, μετέτρεψαν τη συνεδρίαση σε γήπεδο και με ύβρεις, ειρωνείες και απειλές έναντι των συναδέλφων τους αποπειράθηκαν για ακόμα μία φορά να ματαιώσουν την πραγματοποίησή της.

Με λογικές ακροβασίες, αυθαίρετες ερμηνείες και καταφανή διάθεση «μπαχαλοποίησης» της διαδικασίας και παρά τις πειστικές απαντήσεις του Προέδρου σε όλες τις πιθανές και απίθανες αιτιάσεις που προέβαλαν, έφτασαν στο σημείο, μέσω του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρίστου Καραμάνου, να αμφισβητήσουν μέχρι και την ταυτοπροσωπία των Συμβούλων που είχαν συνδεθεί τηλεδιασκεπτικά στη συνεδρίαση… Εθισμένοι, δε, στο ψέμα και τη φυγομαχία, καταφανώς αδιάφοροι στο να ασκήσουν το προνόμιο των Περιφερειακών Συμβούλων που τους έχει επιδαψιλεύσει ο Αττικός λαός και κενοί επιχειρημάτων, κατέφυγαν στην αγαπημένοι τους συνήθεια, αυτή της φυγής.

Δυστυχώς για εκείνους, οι πολίτες της Αττικής τους έχουν καταλάβει. Υποχείρια των κομμάτων τους, επαγγελματίες ταραξίες, άβουλοι, ολίγιστοι, κοινωνικά ελλιποβαρείς. Η «Νέα Αρχή για την Αττική» και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης έχουμε τα πολλά προβλήματα των πολιτών να αντιμετωπίσουμε. Και το πράττουμε καθημερινά, με υπευθυνότητα, πρόγραμμα, διαφάνεια και στοχοπροσήλωση. Αφήνουμε συνειδητά τους αυτόκλητους «δημοκράτες» στην ανυπαρξία τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ